Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387097


Для мистецтва та культури завжди є час

 


Для мистецтва та культури завжди є час. Інакше, як казав Черчилль, за що ми взагалі воюємо? Вже з початку року у Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва та її Library Art Center відбувся активний старт: цикл лекцій від чернігівської художниці Олени Саченко про Добу Відродження та відкриття персональної виставки Євгена Шаповалова «Trium Annorum | Три роки». Лекції від пані Саченко були давно очікуваною подією. Завдяки приємній подачі матеріалу та невимушеній атмосфері вони зібрали чималу постійну аудиторію шанувальників мистецтва. Тема Доби Відродження, чи Ренесансу, хоч і є відносно відомою у масовій культурі, утім лишається для багатьох далеко малозрозумілою навіть в ключових і простих моментах: коли вона почалася, чому і яка вона була в цілому. На ці питання лекторка відповіла у інтерактивній подачі, з якісною аудіовізуальною презентацією. Наскільки відвідувачам сподобались ці лекції? В опитуванні всі учасники цього лекторію побажали відвідати наступні лекції від авторки. А це багато про що свідчить. На далі, шляхом голосування у соціальних мережах, аудиторія буде сама обирати тему наступної лекції, таким чином формуючи той культурний продукт, який дійсно є цікавим для більшості. Інша подія цього часу це відкриття виставки Євгена Шаповалова «Trium Annorum | Три роки». Перша виставка цього автора у нас відбулася в ході презентації проекту Library Art Center у вересні 2018 року за підтримки УКФ. Відтак, з’явилась ідея зробити ретроспективу досягнень митця за період з 2019 по 2021 роки. Автор сам обирав твори, які репрезентують його творчі пошуки, окремі серії чи просто експерименти в різних техніках. Відвідувачі виставки були вражені комбінацією різних стилів, які водночас виглядають гармонічно одне з одним. Чимало чернігівців змогло вперше відкрити для себе цього художника, і, що важливіше, стати шанувальниками його мистецтва. Саме такі події та реакція на них спростовують тезу про другорядність ролі культури, натомість вказуючи на її важливість у насиченні життя сенсом та змістом.


 

 

Трошки кави, трошки історії 1 (2021)

"Трошки кави, трошки історії" пропонує кінематографічний погляд на одну з недавно виниклих атракцій нашого міста -
сквер навпроти ЧНТУ та його головну родзинку - скульптуру відомого українського автора Олексія Володимирова.

 

Арт-Середа 2 (2021)

У сьогоднішній арт-середі ми поговоримо про ідею та стиль портрету Павла Ходимчука.

BEZ NAZVY 6

Сьогодні ми побуваємо у майстерні чернігівської художниці Олени Саченко

АРТ-СЕРЕДА 12

В сьогоднішній арт-середі ми знову відвідаємо зал спілки художників і проаналізуємо роботу чернігівського митця Руслана Перекучі "Джаз Тайм".

 

BEZ NAZVY 5

Зазвичай BEZ NAZVY відкриває творчість митця через естетику його майстерні. Втім, сьогодні ми поглянемо на художника з перспективи виставки. У сьогоднішньому сюжеті - відкриття персональної виставки Оксани Корнієнко у музеї імені Коцюбинського.