Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387225


Тиснем кнопку - Start !!!

 

Ми живемо у часи космічних швидкостей, небаченого прогресу та стрімкого розвитку комп’ютерних технологій. Для людей похилого віку комп’ютерна грамотність надає масу можливостей і може стати незамінним помічником у повсякденному житті. Інтернет-центр знову відкриває свої двері у комп'ютерний світ Учням ))) Деснянського територіального центру.

 

 

Детальніше...

Лекція-подорож до Дня програміста

У нашому Інтернет-центрі сьогодні відбулася лекція-подорож до Дня програміста.

Юні відвідувачі подорожували через терни комп'ютерних мереж до країни програмістів та хакерів. Вони  відвідали Кремнієву долину (штат Каліфорнія, США), познайомились з Білом Гейтсом, Стівом Джобсом і, навіть, Аланом Тюрінгом! Деніс Рітчі та Брайан Керніган розповіли юним хакерам таємниці мови програмування С та секрети  розробки операційної системи UNIX. Тепер хлопці знають, як працюють фрілансери та адміністратори, що таке вебдизайн та бази даних і, нарешті, як роботи можуть змінити наше життя!

Детальніше...

Інтернет-центр в передчутті Дня Незалежності

 

 

 

Юні користувачі Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва мали змогу пройти інтерактивну вікторину «Світанок незалежності». Яскраві світлини з вітчизняної історії та купа цікавих фактів про життя наших пращурів зробили захід пізнавальним та веселим. Тепер наша історія та день святкування української державності стали для багатьох дітлахів вартіснішими.

Детальніше...

КУРСИ КОМП'ЮТЕРНОЇ ГРАМОТНОСТІ

 

В наш час  людині складно уявити своє повсякденне життя без комп’ютера, тому люди змушені щодня оволодівати новими знаннями або йти в ногу з часом. На початку року  Інтернет центр  «Відділу Інформаційних технологій та електронних ресурсів»  відкрив свої двері для бажаючих навчатись комп’ютерної   грамотності.

Детальніше...

ІСТОРІЯ СТВОРЕННЯ КОМП'ЮТЕРІВ

У Інтернет центрі Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва відбувся перегляд короткометражного документального фільму - "Історія створення комп'ютерів". Фільм розповідав про розвиток технології, видатних діячів, межі та способи використання. Технологічний шлях зображений переходом від ручного обчислювання, через механічну автоматизацію до електричної, з лампами, з транзисторами, з мікросхемами. Це все без обтяжування нудними подробицями. Серед геніальних винахідників згадані імена Паскаля, да Вінчі, Лейбніца, Бебіджа, Фон Неймана, Стіва Возняка та Стіва Джобса.

Перегляд супроводжувався роз'яснювальними коментарями та відповідями на запитання із зауваженнями юних глядачів. 

Детальніше...