Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387062


БІБЛІОТЕЧНИЙ ПРАВОВИЙ ПРОСТІР. Як змінити виборчу адресу на місцевих виборах-2020

 

 

 Центральна виборча комісія України ПОСТАНОВОЮ ВІД 25 ЧЕРВНЯ 2020 РОКУ №121 затвердила новий порядок зміни виборчої адреси.

КОМУ І ДЛЯ ЧОГО ПОТРІБНО ЗМІНЮВАТИ ВИБОРЧУ АДРЕСУ ТА ЯКИЙ ПОРЯДОК ТАКОЇ ЗМІНИ?

Виборчий кодекс України закріпив можливість зміни виборчої адреси без зміни місця реєстрації – це дозволяє значній частині виборців проголосувати за місцем фактичного проживання. У свою чергу, Центральна виборча комісія затвердила порядок зміни виборчої адреси.

 

Детальніше...

БІБЛІОТЕЧНИЙ ПРАВОВИЙ ПРОСТІР

 

Сьогодні є велика потреба в спілкуванні у безпечних, комфортних місцях.

І сучасна бібліотека стає таким «зручним місцем» в громадському просторі, де навчання проходить поруч із цікавим дозвіллям, є доступ до різноманітної інформації, зручні та сучасні сервіси.

Тут відбуваються заходи для різної аудиторії, починаючи від звичних освітніх подій до вечірок і виставок сучасного мистецтва.

 

 

Детальніше...

УВАГА!!! НОВА ПРАВОВА КНИГА!!! 2019!!!

 

 

Пропонуємо вашій увазі книжкові новинки по правознавству, що надійшли до відділу читального залу ЦЕНТРУ ПРАВОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ «МОЛОДЬ. ПРАВО. ЗАКОН.»

 

 

 

 

 

 

Детальніше...

КОМУНІКАЦІЇ ТА ПАРТНЕРСТВА

 

 

  Чим є бібліотека в ХХІ столітті? 

 Місцем для самореалізації, де всі охочі можуть прочитати лекцію? Простором для навчання і розвитку, де проходять тренінги з підвищення кваліфікації або освітні курси? Чи просто будівлею, де можна почитати книгу, скористатися безкоштовним інтернетом ?

 Бібліотека стала місцем, де навчання проходить поруч із цікавим дозвіллям. Сьогодні це— дружнє середовище для людей різних соціальних верств, простір без бар’єрів для людей з активною життєвою позицією і креативними ідеями.

 

Детальніше...

ЯК НЕ СТАТИ ЖЕРТВОЮ БУЛІНГУ

 

   28 листопада в рамках Всеукраїнської акції « 16 днів проти насилля» в Центрі Правової Інформації ««Молодь. Право. Закон» відбулась година права з елементами тренінгу « Як не стати жертвою булінгу».

Гостями заходу були: провідний фахівець із соціальної роботи ЧЕРНІГІВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ ДІТЕЙ, СІМ’Ї ТА МОЛОДІ Снитко Оксана Вікторівна та учні 7 ЗОШ №27.

Учасники заходу більше дізналися про булінг, його види та наслідки. Разом зі спікером учні розібрали схему булінгу та відповідальність за вчинення дій, які чинять моральний, матеріальний чи психологічний тиск.

Детальніше...

ЧИ ПОТРІБНО БУТИ ТОЛЕРАНТНИМ?

 

МІЖНАРО́ДНИЙ ДЕНЬ ТОЛЕРА́НТНОСТІ — СВЯТО, ЯКЕ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ 16 ЛИСТОПАДА В УСЬОМУ СВІТІ. ЙОГО ЗАПРОВАДИЛИ У 1995 РОЦІ ЗА РІШЕННЯМ ЮНЕСКО.

День толерантності нагадує всім людям про те, що таким явищам як насильство, релігійне переслідування не місце в сучасному світі, а кожен повинен підтримувати принципи терпимості та взаємної поваги.

18 листопада в ЦПІ «МОЛОДЬ. ПРАВО. ЗАКОН.» Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва бібліотекарі спільно з психологом та юристом Чернігівського обласного центру соціальних служб для сім’ї та молоді Юлією Велько та Катериною Рибалко провели дискусійний майданчик з елементами тренінгу «ЧИ ПОТРІБНО БУТИ ТОЛЕРАНТНИМ?» для учнів учнів 7 класу ЗОШ №27.

Детальніше...