Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391801


«ПОРІС ЧОРНОБИЛЕМ ЧОРНОБИЛЬ». Екологічна година

18 квітня 2013 року о 14.00 у читальній залі Прилуцької міської центральної бібліотеки відбулася екологічна година «Поріс чорнобилем Чорнобиль», приурочена 27 річниці Чорнобильської трагедії.

До уваги студентів медичного училища було запропоновано розповідь бібліотекаря про причини катастрофи, її вплив на здоров’я українців, наслідки економічного та соціального контексту.

 

Детальніше...

"У СПЕКТРІ ДУМКИ - ЖІНКА". Художня виставка

У переддень жіночого свята 8 Березня поезія і мистецтво авангарду об’єднали відразу дві події на мистецькому просторі міста. У читальній залі міської центральної бібліотеки ім. Л. Забашти відкрилась виставка робіт художника-авангардиста, члена Спілки художників України і Росії Петра Бойка «У спектрі думки – жінка…» та відбулась презентація першої збірки поезій Віктора Погуляя «Ностальгія».

Присутні на заході письменники, художники, бізнесмени і посадовці дізнались про творчий шлях прилуцького художника, про його вагомі досягнення останніх років: виставка в Грайвороні (Бєлгородська область), в Київських виставкових центрах, в Одесі та Чернігові.

 

Детальніше...

Міжнародний День Землі. Віртуальна фотовиставка

22 квітня людство відзначає Міжнародний День Землі, а в третю суботу квітня, тобто 21 квітня, всі екологи відзначають День довкілля.

Ці дати екологічного календаря закликають кожного мешканця долучитись до екологічних проблем планети.

З цього приводу 19 квітня в міській центральній бібліотеці ім. Л. Забашти відбулась віртуальна фотовиставка природолюба, еколога, туриста, викладача Прилуцького педагогічного коледжу ім. І.Я. Франка Юрія Скиби «Фоторепризи Юрія Скиби».

Його авторські фоторепризи та окремі світлини вихованців екологічного клубу «Екоспектр», який він очолює, показали красу Прилуцького краю та вказали на окремі загрози екології довкілля.

Детальніше...

«Серце до серця». Всеукраїнська благодійна акція

З 16 квітня по 6 травня по всій території країни проходить Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця».

Метою акції є поінформування населення про цукровий діабет як найбільш серйозну загрозу людству та збір коштів на допомогу дітям, хворим на цукровий діабет.

25 квітня в міській центральній бібліотеці ім. Л. Забашти пройшла година здоров’я «Зелена планета» у твоєму житті».

Викладач медичного училища Людмила Чернюк розповіла присутнім про причини виникнення цукрового діабету, його наслідки і профілактику. Фармаколог Тетяна Яковенко поінформувала про значення фіточаїв та їх правильне застосування.

Працівники бібліотеки запропонували продегустувати фіточаї із трав, що ростуть в нашому регіоні, і розповіли про їх користь і перевагу у виборі напоїв.

Детальніше...

Тиждень дитячо-юнацького читання

Всеукраїнський тиждень дитя-чо-юнацької книги започатко-вано Міністерством культури України, Міністерством освіти, Спіл-ки письменників України 22 лютого 1993 року. Він проводиться традиційно в кінці березня під час весняних канікул з метою популяризації читання серед молоді.

В МЦБ ім. Л.Забашти Тиждень книги розпочали виставкою екслібрисів прилуцьких худож-ників Володимира Карася та Андрія Буренка «Екслібрис – книжковий знак».

Присутніучні ЗОШ №14 та студенти медучилища дізнались про історію виникнення екслібрису, його призначення. Віртуальна екскурсія Московським музеєм екслібрису дала можливість познайомитись із першими екслібрисами німецького художника-графіка Альфреда Дюрера, який є засновником книжкового знаку.

Детальніше...

Гребінківські читання

28 лютого в МЦБ ім Л. Забашти відбулись Гребінківські читання, присвячені 200-річчю від дня народження видатного байкаря, поета-лірика, прозаїка, белетриста, книговидавця і громадського діяча Євгена Гребінки.

Багатогранність таланту митця із Полтавщини допомогли розкрити учасники народного театру «Рампа» (кер. А. Кизім), які стали переможцями літературного конкурсу читців ім. Є. Гребінки, що проходив у грудні 2011 року в м. Гребінки в рамках підготовки області до славного ювілею.

Діана Бурдюк та Олексій Кияшко читали байки Гребінки-байкописця, Владислав Іващенко і Віктор Удовенко читали лірику із циклу «Російські поезії». Анатолій Кизім, лауреат І премії конкурсу ім. Гребінки, познайомив із майстерною прозою Євгена Павловича, прочитавши уривок із роману «Чайковський».

Детальніше...