Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391050


"Живе поет у пам’яті людській": Ічнянська ЦБС

У кожного покоління своє бачення Шевченка і навіть у кожному віці людина має «свого» Тараса. Чи в новій епосі чи в різній соціальній групі він завжди на часі і завжди сучасний для тих, хто любить Україну.

До чергової річниці з дня народження Кобзаря в Ічнянській ЦБС проходять поетичні читання «Беру Кобзар у руки знову, немов святий щоденний хліб», конкурс віршів «Величний дух великого поета» та  «Щоб Тарасове слово про волю, в нащадках жило».

Детальніше...

"Нас єднає Шевченкове слово". Чернігівська районна ЦБС

Без постаті Великого Кобзаря неможливо уявити Україну, наш Чернігівський край. Його твори адресовані не тільки минулим, а й сучасним, і прийдешнім поколінням українців.

Це доводять бібліотекарі Чернігівської ЦБС, організовуючи шевченківські читання, літературні вечори, вечори-портрети, читацькі конкурси, вікторини, літературні зустрічі під час щорічного загальнорайонного тижня Шевченківської книги «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»

В рамках тижня відвідувачам пропонуються цикли розгорнутих книжково-ілюстративних експозицій, виставок-портретів, літературно-мистецьких виставок про життєвий і творчий шлях Великого Кобзаря «Шевченкове слово в віках не старіє».

Детальніше...

Бібліотека йде до Вас. Сосницька ЦБС

 

Змінюється світ, змінюються можливості, змінюється і бібліотека. Сьогоднішнього читача важко зацікавити просто пропонуючи йому потрібну книгу, бібліотека змінює свої форми роботи, виходячи за межі стін книгозбірні.

Якщо перефразувати відомий вислів про гору і Магомета, то виходить, якщо людина не йде до бібліотеки, то бібліотека йде до людини. Саме з цією метою було організовано акція «Бібліотека йде до Вас», в рамках якої бібліотека працювала в установах Сосниці.

Детальніше...

Варвинська центральна районна бібліотека. Виставкова діяльність.

 

Працівники Варвинської центральної бібліотеки діляться досвідом оформлення книжкових виставок та викладок літератури.

 

Детальніше...

"Добром зігріте серце": акція

 

Добре прижилася в громадах району бібліотечна акція, ініційована центральною районною бібліотекою, «Добром зігріте серце» в рамках якої на території громад проходили заходи, метою яких є нагадати про значення Добра у нашому житті.

Для завідуючої Брусилівської сільської бібліотеки Світлани Капран вже стало традиційним вшанування старожилів села, до яких із задоволенням приєднуються директор будинку культури Микола Лимар та сільський голова Олександр Сербін.

Детальніше...

ЗВІЛЬНИ КНИГУ, ЗРОБИ ДОБРУ СПРАВУ

 

Відтепер у кардіологічному відділенні Бахмацької районної лікарні діє Буккроссинг.

Цю добру справу для хворих зробили працівники міської бібліотеки ім. І.Франка. Відтепер хворі мають змогу взяти почитати книгу, повернути її і залишити, при бажанні свою, відправивши її у мандри, щоб вона приносила радість читання іншим.

Детальніше...