Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387199


БІБЛІОЛІЦЕЙ «ЙОСИФ СЛІПИЙ: НАРИС УКРАЇНСЬКОЇ ДУХОВНОСТІ»

 

Історія України ХХ століття рясніє іменами видатних діячів науки і культури, які у свій час не мали визнання і зазнавали постійних гонінь і репресій на фоні інакомислення, але одним із знакових у цій когорті є ім’я Йосифа Сліпого - провідника Української Греко-католицької церкви, верховного архієпископа Львівського і митрополита Галицького, визначного церковного і наукового діяча. Йому належить фраза, яка, на жаль, є актуальною і в умовах сьогодення: «Внутрішні непорозуміння і дух незгоди - це одна з найголовніших причин нашого упадку … Тому провідною думкою є за всяку ціну втримати єдність…»

Детальніше...

Брифінг "Таємниці українських спартанців"

 

29 cічня у читальній залі Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти відбувся інформаційний брифінг (до Дня пам’яті героїв Крут) «Таємниці українських спартанців». У ході заходу гості книгозбірні обговорили: - особливості перебігу основних подій української революції 1917-1921 рр., - причини та передумови бою під Крутами, - хронологію подальших політичних рішень очільників УНР в умовах постійного зростання військової загрози з боку більшовицької Росії, - наслідки бою для становлення національної самосвідомості українства.

Детальніше...

"ХИМЕРНИЦЯ" Олени Печорної

 

23 січня о 14.00 у читальній залі Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти відбулася презентація 4-ї книги відомої чернігівської письменниці Олени Печорної «Химерниця». Час зустрічі пролетів непомітно, адже молода авторка зачарувала аудиторію своїм позитивом, щирістю, гострим розумом та глибинною жіночою мудрістю. Пані Олена поділилася із присутніми подробицями виникнення творчих задумів щодо народження своїх романів, проаналізувала події, які каталізували переродження ідеї у готовий літературний продукт.

Детальніше...

СКРИЖАЛІ УКРАЇНСЬКОЇ СОБОРНОСТІ

 

Сьогодні у читальній залі Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти відбувся відкритий мікрофон (до Дня Соборності України) "Скрижалі української Соборності". Під час зустрічі говорили про болючі для українців питання: про боротьбу за свободу нації у ході національно-визвольної революції 1917-1921 рр., про складні і часто неоднозначні рішення української політичної еліти, які зрештою вилилися у знакову для українства подію - проголошення Акту Злуки, про уроки поразки революційного натиску і, звичайно, про дзеркальне відображення подій сьогодення на Сході України.

Детальніше...

ПОЕТИЧНЕ СПРИЙНЯТТЯ СВІТУ МАРІЇ АНІКІНОЇ

21 березня о 14.00 на юнацькому відділі Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти відбулася зустріч-знайомство з молодими талантами (до Всесвітнього дня поезії) «Поетичне сприйняття світу Марії Анікіної».

Дівчинка перед гостями книгозбірні продекламувала свої поезії, розповіла про роль поетичного слова та образотворчого мистецтва у своєму житті, а також відкрила завісу таїни планів на власне творче майбутнє, зауваживши, що бажає усім присутнім впевнено іти до своєї мети і вірити у здійснення мрій.

Відома прилуцька поетеса Валентина Грибенко привітала юну поетку з поетичними звершеннями, поділилася із присутніми своїми спогадами про віршовані спроби дівчинки, під час занять у літературній студії.

Детальніше...

СКАЙП-ДИСКУСІЯ

20 березня у МЦБ ім. Л.Забашти відбулася скайп-дискусія із Національним-історико-культурним заповідником «Гетьманська столиця» до 380-річчя від дня народження Івана Мазепи «Вплив світоглядних цінностей Івана Мазепи в контексті українського державотворення».

У ході заходу відбулося спілкування студентів і викладачів Прилуцького агроколеджу із завідувачкою відділу історії гетьманства Національного-історико-культурного заповіднику «Гетьманська столиця» Мариною Хармак та організатором екскурсій І категорії Наталією Сердюк.

Марина Хармак показала на прикладах, яким чином відбувалося формування особистості гетьмана в історичних умовах, наголосила на важливості людських якостей українського політика у контексті вибору життєвих орієнтирів, проаналізувала його державно-політичну діяльність.

Детальніше...

КВІТ ПАПОРОТІ - 2018

27 лютого в міській центральній бібліотеці відбулось вручення літературно-мистецької премії імені Любові Забашти «Квіт папороті»-2018.

Захід розпочався літературною композицією «Любов Забашта очима сучасників», яку підготували учні гімн. №1 ім. Г. Вороного.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко привітала всіх учасників конкурсу і подякувала за роботу із літературним словом. «Не кожен початківець слова може сміливо заявити про себе, - наголосила вона у виступі, - але міська премія дає можливість спробувати. Тому всі учасники конкурсу відмічені дипломами».

Детальніше...