Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391088


ГОЛОС ПТАШОК

На січень 2017 року, за даними IOC World Bird List, науці відомо 10 672 видів нині живих птахів (всього 20 344 підвидів), а також 156 видів в даний час знаходяться під загрозою вимирання.

А Ви знали, що єдиний в світі птах, у якої взагалі немає крил, це Ківі. Він живе в Новій Зеландії.

Температура тіла птахів на 7-8 градусів вище, ніж у людини, а серце птаха б’ється близько 400 разів на хвилину. Це під час відпочинку. І близько 1000 ударів в хвилину під час польоту! У польоті птахи здатні розвивати швидкість понад 320 км / год, наприклад, це робить сокіл сапсан під час полювання. А ще вони дуже швидко бігають. Знаменитий страус розгоняється до 60 км / год. Деякі види птахів - прекрасні плавці, а самим «розумним» птахом можна назвати звичайного горобця. На 100 грам маси його тіла приходиться 4,37 грамів мозку. Для порівняння: у коня - 0,1 грама мозку на кілограм маси, а у крокодила - не більш 0,007 г / кг.

Детальніше...

Виставка-порада: « І все це – про здоров’я»

 "Якщо людина сама стежить за своїм здоров'ям,
то важко знайти лікаря, який знав би краще корисне для її здоров'я, ніж вона."

Сократ

Хочете бути здоровими? Упевненні, що відповідь на це запитання буде позитивною. Адже тільки здорова людина може ефективно реалізувати свої потенціальні можливості.

У всі часи люди приділяли увагу своєму здоров’ю, піклувалися про нього, винаходили все нові й нові ліки від хвороб та всілякі способи, за допомогою яких можна було зміцнити свій організм і залишатися бадьорими впродовж багатьох років.

Одному видатному лікареві Стародавнього Сходу належать такі слова: «Головним скарбом життя є не землі, що ти завоював, не багатства, що є в тебе в скринях… Головним скарбом життя є здоров’я, і щоб його зберегти, потрібно багато чого знати».

Детальніше...

«ЖИВЕ ЦАРСТВО ЗЕМЛІ»: пізнавальна година

 

 

 

«Живе царство землі» - саме під такою назвою пройшла пізнавальна година для дітей протитуберкульозного санаторію «ЗЕЛЕНИЙ ГАЙ», яку підготували та провели бібліотекарі відділу читального залу.

 

Детальніше...

Візитівка бібліотеки

 

 

Приміщення обласної бібліотеки для юнацтва :: Сучасний вигляд приміщення

 

Радо вітаємо Вас на сайті обласної бібліотеки для юнацтва. Нам 32 роки. Як для закладу, то мище молоді, як і ви.

У нас вам буде цікаво і корисно проводити свій вільний час бо фонди нашої бібліотеки розраховані саме на вас, як книжки так і молодіжні часописи та газети.

Книги допоможуть вам у вирішенні найскладніших завдань навчання і розвитку. З допомогою їх ви поринете у минуле, побуваєте в далеких галактиках, пройдете незвіданими стежками різних країн, посмієтеся від душі над гумористичними оповідками, заглибитесь у чаріний світ поезії…

До ваших послуг безкоштовний Internet-центр, безкоштовний доступ Wi-Fi, також ви зможете зберегти знайдену вами інформацію на різних цифрових носіях, роздрукувати документи, зробити крерокопії.

Ми допоможемо розвиватися вашому таланту запропонувавши брати участь у щорічних конкурсах творчих робіт, які проводить наша бібліотека у співпраці з відомими письменниками та творчими особистостями нашого міста. Ваші доробки побачать читачі на виставкових стендах бібліотеки, та великий молодіжний загал ознайомиться з ними на сайті.

Праця в нашій бібліотеці надасть вам можливість познайомитися з однолітками, завести нові знайомства. А побачення в бібліотеці це взагалі – КРУТО!

А може, ви бачите себе у майбутньому бібліотекарем! То візміть участь у професійній грі «А ти зміг би бути бібліотекарем?» і ви матимете змогу 1 годину попрацювати за кафедрою, відчути себе фахівцем. Враження свої розмістите на сайті бібліотеки.

 

Запрошуємо юнь пропонувати нам своє бачення сучасної бібліотеки для молоді. Співпрацюйте з нами і ваші пропозиції можуть зайняти своє місце у нашій роботі.

 

Наша адреса: м. Чернігів, вул. Шевченка, 63 (карта тут, біля стадіону ім. Гагаріна)

 

Наша адреса

 

14027, м. Чернігів,

вул. Шевченко, 63

телефон (04622) 3-06-23

факс (04622) 3-50-51

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

До нас зручно їхати

Зупинка – стадіон ім. Ю.О.Гагаріна

Тролейбуси №: 1, 8, 9

Автобуси №: 38, 39

Маршрутки №: 27, 30, 31, 33, 36, 42