Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391258


Виставка-подорож "Мандрємо Україною" Софій Київська

 

Тисячолітня Софія Київська вабить не лише прекрасною архітектурою, неповторним оздобленням стін, але й загадками та таємницями, які вона несе крізь віки. Найбільша святиня України, одна з найдавніших пам’яток часів Давньоруської держави, перша українська пам’ятка у списку ЮНЕСКО. Це все – Софія Київська. Вона знаходиться у центрі столиці України – Києві.

Чому до XXI століття Софійський собор вважали молодшим, аніж він є насправді? За яких обставин Софія Київська отримала дзвіницю? Де нині знаходяться рештки Ярослава Мудрого?

А тепер докладніше. Довгий час вважалося, що Софійський собор був побудований у 1037 році князем Ярославом Мудрим. Про це йдеться у «Повісті минулих літ». Тепер припускають, що будівництво розпочав ще його батько Володимир Великий у 1011 році.

У східній частині внутрішньої і зовнішньої північних галерей Софійського собору в давнину була великокняжа усипальниця, у якій були поховані Ярослав Мудрий, Всеволод Ярославич, Ростислав Всеволодович, Володимир Мономах.

Детальніше...

#Читаємоуспеку_з_Книгоманією Ельчин Сафарлі "Про море мені розкажи"

 

«Про море мені розкажи» - книга-спомин азербайджанського письменника Ельчіна Сафарлі. Історія, у якій автор надзвичайно тепло, ніжно та проникливо описав своє дитинство та зростання. Були і бідність, і кпини, і крики дорослих, приниження. Безцінний пензлик дитячого світовідчуття додає краси до тих подій: людяності до нелюдських обставин, витонченності у потворність, небесного до земного. Це сповідь про сокровенне, занурення у найпотаємніше, що існує у душі людини.

Завдяки книзі читач знайомиться з традиціями, культурою, побутом та звичаями Сходу. У романі автор прославляє свою Батьківщину, а також море, яке для Ельчіна – рідний дім. Автор упевнений, що любов до міста – це природно. І навіть більше – місто може вас любити!

Детальніше...

Літо без нудьги

 

 Розпочалася літня пора. Пора тепла, сонця і відпочинку. І довгоочікуваних канікул, на які з нетерпінням чекали учні та студенти.

А щоб відпочинок пройшов цікаво, пізнавально та з користю, завітайте у книгозбірню. Тут кожен може знайти для себе щось корисне. Цікаві заходи, які проходять як у стінах ЧОБЮ, так і на природі, бібліотечні зони для відпочинку та спілкування з друзями, а ще - книги, багато книг, які запрошують вас зануритися у світ читання.

У читальній залі можна познайомитьсь з цікавою книжкою з полички, прочитати рекомендовану літературу по шкільній програмі або взяти цікаву книгу з книжкового калейдоскопу «ЛІТО БЕЗ НУДЬГИ».

Детальніше...

Хай мудрість книг об'єднує дітей

 

Сьогодні "Еко-бібліотека" ЧОБЮ приймала черговий "десант" юних шукачів цікавих походеньок і веселих вражень - учнів 3 класу школи №7.

Книгозбірня зустріла їх розмаїттям цікавих, яскравих книг, газет та журналів.

А в читальній залі школярі мали змогу прийняти участь у літературній вікторині "ХАЙ МУДРІСТЬ КНИГ ОБ'ЄДНУЄ ДІТЕЙ". Кмітливість, багата уява, вміння перевтілитись і здатність швидко розкривати таємниці – саме ці якості знадобились дітям, щоб перемогти.

Канікули на всі 100

 

 

Канікули – благодатна пора і для читання, і для відпочинку.

І зробити цей відпочинок для школярів активним, пізнавальним, наповнити його яскравими враженнями та гарним настроєм – ось завдання проекту «Еко- бібліотека» від ЧОБЮ.

Упевнитись у цьому змогли учні 4 класу школи № 7, коли 27 травня завітали в ігрову зону «КАНІКУЛИ НА ВСІ 100» від читальної зали ЧОБЮ. Веселе і дружнє спілкування, цікаві книжки на різні смаки, а головне - весела гра «ХТО Я?» не залишили байдужими нікого. Учасники заходу отримали задоволення та позитивні емоції!

CКОРБОТНА СВІЧКА ПАМ’ЯТІ СВЯТОЇ – виставка - пам’ять

 

Пам’ять про Голокост необхідна,

щоб наші діти ніколи не були жертвами,

катами або байдужими спостерігачами.

І. Бауер

27 січня 1945 року війська 1-го Українського фронту увійшли до табору смерті Аушвіц - Біркенау (Освенциму), одного із найбільших нацистських концтаборів, що існував із кінця травня 1940 до січня 1945 року.

У сучасному світі цей табір став у символом одного з найстрашніших нацистських злочинів – Голокосту.

Детальніше...