Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387153


Відкрий для себе рідне місто

Час все змінює. Змінює своє обличчя й сучасна бібліотека. Сьогодні це центр інформації, центр інтелектуального дозвілля.

Користувачі бібліотеки не лише отримують інформацію з друкованих носіїв, а й створюють власний продукт в соціальних мережах, знаходять однодумців, розкривають свої таланти.

Бібліотекарі ЧОБЮ запрошують своїх читачів на краєзнавчі екскурсії містом.

 

Детальніше...

Дерев’яні церкви Чернігівської області. Новий Білоус

Чернігів – Новий Білоус – Чернігів Довжина – 11 км

Ось нарешті і настали довгоочікувані вихідні, а точніше неділя – 3 грудня 2006 року. Як не дивно незважаючи, на пору року і наш регіон – снігу не було, а нам це лише на руку! Ми зібрались вже в трьох, зустрілись на зупинці Градецький, а звідти пішли в напрямку вулиці Любецької. Так ми пішки дійшли до Масанів, далі зразу за Масанами повернули на захід. По карті було видно, що до нового Білоуса можна дібратись або через місток зі сходу, або вийшовши на трасу, але до траси так далеченько - 2,5 – 3 км. Отож вирішили ми мандрувати через невеликий лісок до мосту. З кожним кроком місто було далі й далі… дихати було все легше й легше! Аж раптом на нашому шляху виникла перепона – територія обгороджена стіною, з гербами України на воротях, але без жодного напису. На карті цього комплексу теж не було, певно колись це було військовим об’єктом, але зараз він вже порожній…

Була в нас з ранку ще одна проблема – туман, він нам міг добряче попсувати нерви, але поки ми ішли по лісу він розвіявся. В лісі було гарно, жодної людини навколо (окрім нас)… і тут раптом, бачимо щось біліє! Підійшли ближче – хата, посеред лісу, самітня хата, звідки вона тут? І чи живе хто в ній? Зупинились. Почали оглядати несподіваний «експонат».

Детальніше...

Дерев’яні церкви Чернігівської області. Улянівка, Киселівка

 

Чернігів - Улянівка - Киселівка - Чернігів Довжина - 12 км

Ідея була зненацькою, піти і трохи пофотографувати дерев’яні церкви. Але куди? Озброївшись картою області за 2006 рік, та супер довідником «Чернігівщина», сіли ми з другом і почали думати. За декілька годин були виписані церкви що можливо ще існують, але інформація була неперевірена. На перевірку пішла ще доба і список готовий. Перше що захотіли побачити, це церкви в селах Улянівка та Киселівка, ці села знаходяться в радіусі 8 км від Чернігова. Якщо з Улянівкою все було ясно з самого початку, там церква побудована 1921 році, то Киселівка була «темним коником» - на топографічній карті була позначка – «церква», але жодної інформації про неї в літературі ми не знайшли. Отже пішли навмання…

Детальніше...

Дерев’яні церкви Чернігівської області. Передмова

 

Цикл публікацій - Дерев’яні церкви Чернігівської області. Передмова


Чернігово – Сіверщина – край, який просто дихає історією. Адже людина тут живе з давніх - давен. Спочатку це були мисливці-збирачі, потім землеробські племена – сусіди знаменитих скіфів, і нарешті літописні сіверяни, які в ІХ столітті увійшли до складу Давньоруської держави. Від цього моменту історія краю становиться більш-менш ясною, хоча і тут ми маємо велику кількість таємниць та загадок, з яких вже багато ніколи й не розкриються, так і будуть «домокловим мечем» висіти над головами істориків і всіх тих кому не байдужа історія рідного краю та України…

Детальніше...

На языке оригинала: Презентация Черниговского Края: Густынский Свято-Троицкий женский монастырь

 

Рад представить Вам первую статью из рубрики "Презентация Черниговского Края". Публикации данной рубрики призваны донести Вам, насколько прекрасен Черниговский край, насколько он богат памятниками архитектуры, дейстующими "Святынями" основанными в различные периоды ураинской истории, красивейшими пейзажами и этот список можно продолжать очень долго...

Итак, первая статья "Презентация Черниговского Края: Густынский Свято-Троицкий женский монастырь"

С приходом весны и приближением, самого значущего празника для христиан, "Пасхи" у меня возникло желание посетить "Духовные Святыни" Черниговского края. И вот, как раз, на работе предложили однодневный екскурсионный тур по "Духовным Святыням"  Прилукского района. Поездка состоялась на следующий день после "Пасхи", то есть 25 апреля 2011 года. Самой значущей "Святыней", которую мы должны были посетить, является "Густынский Свято-Троицкий женский монастырь".

Детальніше...

Про що йтиметься мова в розділі "Краєзнавча сторінка"

Любов до рідного краю спонукала співробітників Обласної бібліотеки для юнацтва створити розділ "Краєзнавча сторінка" на сайті бібліотеки.

Співробітники бібліотеки, при найменьшій можливості, намагаються відвідувати різноманітні історичні пам'ятки, музеї, храми, церви, монастирі і т.д. Приймають участь в екскурсійних турах по рідному краю. Саме опис цих чудових місць та враження співробітників бібліотеки і займуть місце в розділі "Краєзнавча сторінка" нашого сайту.

Отже, після кожного екскурсійного туру, на сайті нашої бібліотеки будуть з'являтися нові описи та нові враження, якими ми б хотіли поділитися з вами.

Щиро сподіваємось, що ці публікації будуть цікаві Вам і, можливо, спонукають Вас відвідати чудові місця нашого краю.