Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390991


ДОБРОВОЛЬЦІ – ВОЇНИ СВІТЛА

 

 З 11.03.20 по 20.03.20 читальний зал ЧОБЮ запрошує усіх зацікавлених ознайомиться з книжково-журнальною експозицією «ДОБРОВОЛЬЦІ – ВОЇНИ СВІТЛА» .

14 березня в Україні відповідно до Постанови Верховної Ради від 17 січня 2017 року №1822VІІІ «Про встановлення Дня українського добровольця» відзначають День українського добровольця.

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Детальніше...

Реальні історії Світлани Талан

 

Сучасну українську літературу неможливо уявити без книг Світлани Талан.

Світлана Талан — українська письменниця. Член Національної спілки письменників України, автор багатьох творів, відомих в Україні та за її межами (Канада, Казахстан, Росія, Білорусь).

Світлана Олегівна народилася 7 березня 1960 в селі Слоут Глухівського району на Сумщині. До дня народження письменниці у відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва організовано книжкове рандеву «Реальні історії Світлани Талан», де представлені книги авторки.

Принципова, відкрита до людей, Світлана Талан займає активну громадянську позицію, постійно проводить зустрічі з читачами, молоддю та учнями, займається просвітницькою діяльністю, була членом журі багатьох Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів.

Детальніше...

Твори Тараса - України гордість і окраса

9 березня українська громадськість відзначає день народження українського генія Тараса Григоровича Шевченка. «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа, - писав про Кобзаря І. Франко. – Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, світлі шляхи професорам і книжним ученим. Десять років він томився під вагою солдатської муштри, а для волі зробив більше, ніж десять переможних армій… Найкращий та найцінніший скарб доля дала йому лише по смерті – невмирущу славу, яку в мільйонів людських сердець все заново збуджуватимуть його твори».

Задля вшанування пам’яті цієї насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців у відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва розгорнуто книжкову виставку-вшанування: «Твори Тараса – України гордість і краса».

Детальніше...

Книга лютого

« Я пишу інстинктивно, як живу або дихаю»

Франсуаза Саган

Франсуаза Саган — представниця сучасної жіночої прози, засновник нового типу художньої мислення. Своєю творчістю ця французька письменниця спричинила появу новітнього стереотипу жіночої поведінки, пріоритетами якої стала потреба в самовдосконаленні та самореалізації в різних сферах буття. Її називають Шанель від літератури. Вона завжди віддана собі: її проза вишукана та прозора – доставляє радість все новим поколінням читачів.

У відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва представлена виставка однієї книги: «Книга лютого». У лютому ми представляємо повість Франсуази Саган «Сонячний промінь у холодній воді». Назва твору навіяна рядком поета Поля Елюара.

Детальніше...

Рідна мова - роду основа

 

«Без мови рідної, юначе, й народу

нашого нема»

В. Сосюра

21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови.

Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Мова — це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

Детальніше...

Книги для хлопчиків

 

В обласній бібліотеці для юнацтва представлена виставка – "Книги для хлопчиків".

До неї увійшли такі автори книг як Кокотюха – "Подвійний капкан", Дімаров А. - "Друга планета", Косьмовська В. - "Буба", Нестайко В. - "Неймовірні детективи", Леонард М.Г. - "Хлопчик-жук".

 

Детальніше...