Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391822


ВИСТАВКА ОДНОГО ЖАНРУ ІРОНІЧНИЙ ДЕТЕКТИВ

Якщо ви вважаєте детективи несерйозною літературою, то ви сильно помиляєтесь. Бо справжній детектив – це література в чистому вигляді, суміш письменницького професіоналізму найвищого ґатунку і розважальності не менш високого рівня. Це віртуозна техніка помножена на непогамовану фантазію, але обумовлена вельми суворими правилами гри, адже детектив – жанр ой який вибагливий.

Іронічний детектив, як і будь-який інший жанр, підпорядковується своїм канонам, починаючи від назви, в якому парадоксальним чином обігрується відомий вислів або мовне кліше, і закінчуючи сюжетом, що будуються за певним шаблоном. Головна героїня іронічного детективу, як правило, далека від ідеалу і в силу характеру потрапляє в курйозні та комічні ситуації, що не заважає їй розкривати злочини. Родоначальницею іронічного детективу прийнято вважати Іоанну Хмелевську.

Детальніше...

ХРЕЩЕННЯ РУСІ. ІСТОРІЯ ВІКІВ.

 

       

   День Хрещення Київської Русі Указом президента України був оголошений державним святом. Відзначається 28 липня- у день пам’яті князя Володимира-хрестителя Київської Русі. Хрещення Русі-процес прийняття і поширення християнства у Київській Русі. Ключова подія-масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром і Святославовичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.

    Це свято є днем нашої вищої, духовної єдності - єдності національної. Цей день фіксує і означає кілька принципових понять: спадкоємність тисячолітньої історії України, нашої нації і держави, неподільність українських земель навколо рідної державної столиці-Києва.

Детальніше...

ФЕНТЕЗІ-FOREVER

 

Ще зовсім недавно жанр фентезі здавався якимсь - екзотичним і далеким. Цей жанр літератури просто ігнорували в кращому випадку представляючи як різновид літературної казки.

Слово «фентезі» має англійське походження: англ. fantasy перекладається як «фантазія». Відтак, основною особливістю жанру є те, що події, які описують у творах, відбуваються в уявних (паралельних) світах, де існує магія, чарівні істоти, зачакловані предмети тощо.

Детальніше...

ЛІТЕРАТУРНО - ІНТЕЛЕКТУАЛЬНІ ПЕРЕГОНИ "УВАЖНІ ТА НАЧИТАННІ"

Книга дає нам слова, до яких ви самі підбираєте картини, що виникають у вашій уяві, ви знаєте, як виглядають Д'Артаньян і Дон Кіхот, це ваш Д'Артаньян і ваш Дон Кіхот.(Азімов Айзек)          

Читаючи абсолютно абстрактні знаки, тобто букви, з яких складаються слова, людина працею своєї свідомості відтворює певний образ або поняття, створює їх власними зусиллями. До речі, образи, передані через друковане слово, часто набагато складніші за найвитонченіші образи відеопродукції й потребують не лише здатності їх домислювати, навіть індивідуально створювати, а й певних знань.

Детальніше...

ДЕТЕКТИВ ШОУ

 

Найкращими творами в історії літератури, де представлена дивовижна гра розуму, були і залишаються детективи. Автори детективних творів постійно переконують своїх читачів у безмежних можливостях людського розуму, який здатний розв’язати найзаплутанішу таємницю.

Детектив порівняно з іншими жанрами літератури виник не так і давно. В наш час виходить безліч детективної літератури, але вона ніяк не може зрівнятися з першопрохідцями цього жанру, такими як : Едгар Алан По, Артур Конан Дойль, Агата Крісті та інші. Їхні детективні твори визнано найкращими широкою читацькою публікою.

Детальніше...

КРАЄЗНАВЧИЙ ПРОМЕНАД "ЧЕРНІГІВСЬКА МОЯ СТОРОНА".

Чернігів є одним з найдавніших міст України та Східної Європи. Його писемна історія налічує понад 1100 років. Відповідно до Закону України „Про охорону культурної спадщини”Чернігів як найдавніший історичний центр Лівобережної України з великим історико-культурним потенціалом віднесено до категорії історичних міст. Багатовікова історія Чернігова збереглась до наших днів в унікальних пам’ятках архітектури і мистецтва, книгах і документах, речах і фотографіях.Територія Чернігова була заселена уже у II тис. до н.е. На його околицях в урочищах Ялівщини і Татарській Гірці виявлено поселення доби бронзи.

Детальніше...