Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391976


7 ПОРЦІЙ ПОЗИТИВУ!

 7 - одне з чисел, яке найбільш часто зустрічається в слов'янській культурі та традиції, символ удачі. Міфологія розповідає нам про Сім Богів дв.руського пантеону, про Сімнебес, про Бога Симаргла (Сима, Семиярила). Отже, Сім - поняття досконалості.

До вашої уваги Сім досконалих книжок, які вартують того, аби бути прочитаними.

 Сім диво-книг можна знайти в Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва (Шевченка-63).

Детальніше...

МОЯ КНИЖКОВА ПОЛИЦЯ!

 

Черній С. Теплі історії для неї: збірка оповідань

Чергова чудова збірочка теплих історії заспокоює думки в нашому шаленому вирі буднів, покращує настрій, повертає віру в добро, любов і людство в цілому. Хоч історії і не пов'язані між собою але в кожній із них автор має провідну тему - любов понад усе. Життєві ситуації в історіях різноманітні – від таких хвилюючих історії знайомств – до виважених і зрілих почуттів у шлюбі. Рекомендуються до прочитання з кавою/чаєм та шоколадкою.  

Детальніше...

ТИЖДЕНЬ ПЕРШОКУРСНИКА продовжується …

     

   Фахівці відділу читального залу побажали успіхів у навчанні і запропонували «ЗУСТРІТИСЯ В ЮНАЦЬКІЙ» студентам Коледжу економіки і технологій ЧДТУ   та учням Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування.

 Першокурснику, бажаємо тобі терпіння і працьовитості, хай знання даються вільно і легко, а допоможе тобі в цьому ЧЕРНІГІВСЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА ДЛЯ ЮНАЦТВА.

Детальніше...

ЗДОРОВ’Я –СКАРБ, ЦІНУЙ ЙОГО

 

   Народна мудрість каже: «Без здоров’я немає щастя. І найбільше в світі багатство – це здоров’я». Правда, здоров’я – всьому голова. Коли людина здорова, то вона дужа, весела, красива, сильна, витривала, смілива, тому що вона себе прекрасно почуває і може наполегливо працювати, навчатись, може робити те, що їй до душі, займатись улюбленою справою. А коли щось болить, то сили немає, радості також, бо всі думки про одне – позбутись болю. А як же берегти своє здоров’я?

Детальніше...

НАРОДОЗНАВЧА ВИСТАВКА ДУША НАЦІЇ В ЇЇ КУЛЬТУРІ

 

 Кожна нація, кожен народ має свої звичаї, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. У народі існує повір’я, що той, хто забув звичаї своїх батьків, карається людьми і Богом. Максим Рильський любив повторювати: “Той, хто не знає свого минулого, не вартий майбутнього”. Кожен народ, кожна нація тримається на прадідівських традиціях, звичаях, символах, віруваннях. І тільки вивчаючи і знаючи ці традиції, ми зможемо передавати культурну спадщину свого народу, набуту віками, нащадкам.

Детальніше...

ТИЖДЕНЬ ПЕРШОКУРСНИКА. ЗУСТРІНЕМОСЬ В ЮНАЦЬКІЙ!

 

В Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва триває

"ТИЖДЕНЬ ПЕРШОКУРСНИКА. ЗУСТРІНЕМОСЬ В ЮНАЦЬКІЙ!"

Розпочався новий навчальний рік. Перед першокурсниками постає багато питань:

 -де взяти учбову літературу;

-як цікаво та корисно провести вільний час;

-де скористатись безкоштовним інтернетом,WI-FI;

-де знайти нових друзів;

-як немісцевим першокурсникам не заблукати у новому для них місті

Детальніше...