Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391292


ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!

Обласний літературний конкурс патріотичної лірики «Моя земля, земля моїх батьків, боролася й перемагала», який проводився Чернігівською обласною бібліотекою для юнацтва за підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації відбувся. Переможців конкурсу визначено, нагороди вручено. Дякую усім причетним до цього дійства за небайдужість, молодечий дух, за любов до слова, до Батьківщини. Дякуємо своїм колегам бібліотекарям та почесним головам журі Надії Галковській та Олені Печорній , які кожну роботу не просто перечитали, а пропустили через серце.

На конкурс з усієї Чернігівської області було надіслано близько ста робіт юних талантів від 14 до 21 року. Кожна робота пронизана любов’ю до рідної землі, до людей, які гордо називають себе українцями. Читаючи роботи, в серцях оселялася віра, витісняючи найменші сумніви, що нація в якої такі нащадки – НЕПЕРЕМОЖНА!

Детальніше...

КРАЄЗНАВЧІ НАРИСИ "НОВГОРОД-СІВЕРСЬКОГО РАЙОНУ"

Овіяний диханням віків, тисячоліть Новгород-Сіверський належить до числа древніх центрів східнославянської цивілізації. Свою змістовну історію воно тримає немов знамено — високо над земними ознаками непересічної долі, сподіваючись на новий Ренесанс, котрий, на думку нині сущих, обов’язково має настати. Перебуваючи впродовж століть у системі законів, норм, правил, традицій іноземних країн, воно не загубило на узбіччі своєї ідентичності й упевнено крокує в майбуття.

Детальніше...

РОКИ ВІЙНИ- СТОЛІТТЯ ПАМ’ЯТІ

    Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі. Є суд історії. Вже майже досконально вивчені всі масштаби цієї згубної війни.

  З метою закріпити й увіковічити історичну пам’ять написано і пишуться маса книг, документальна і художня література. Відзнято безліч відеоматеріалу. Все це доступно, лише відходять у вічність справжні свідки тих давніх подій, які назавжди змінили світ. Ми не будемо забувати їх свідоцтва!

Детальніше...

НАТХНЕНИХ ДВА КРИЛА ДМИТРА ІВАНОВА

Давно я перейшов біду,

Сирітство, злидні,

підлість, щастя,

А пам’яті – не перейду…

Д. Іванов.

Поет Дмитро Іванов не має потреби ні в рекламі, ні в представленні його читацькому загалові. Він давно знаний не лише в Україні, але й за її межами. І не тільки відколи став Шевченківським лауреатом за книгу «Село в терновому вінку». Його поезії припали людям до серця. У поетичному слові Дмитра Йосиповича й справді — безодня простору.

Детальніше...

ЗАХИСНИК ВІТЧИЗНИ – ГОРДІСТЬ НАРОДУ, ВІДВАГА, МУЖНІСТЬ, ЧЕСТЬ .

 

«Насправді – небагато в нас таких важливих дат, як день тих, чия професія – Батьківщину захищати. Це свято – насамперед вияв любові до тих, хто у кровопролитних битвах захищав нашу Батьківщину, відстоював свободу і незалежність в ім’я майбутнього.»

   Чотирнадцяте жовтня багате на свята. Разом з Днем українського козацтва наша країна відзначає і досить молоде державне свято – День Захисника України. Саме цього дня вшановується мужність та героїзм захисників незалежності й територіальної цілісності України, віддається шана військовим традиціям українського народу.

Детальніше...

МИ СИНИ СВОГО НАРОДУ

Напередодні Дня захисника України бібліотека для юнацтва зустрічала студентів коледжу транспорту та комп’ютерних технологій ЧНТУ.

Бібліотекарі познайомили молодь з новими послугами бібліотеки, з книжковим фондом , який вміщує всі знання людства від вчень Аристотеля до креативних ідей Стіва Джобса. Згадали класика української літератури Тараса Шевченка та познайомилися з творчістю сучасного українського поета, прозаїка Сергія Жадана.

 Бібліотека для юнацтва – це не лише книгозбірня, це місце зустрічей з цікавими людьми. Цього разу студенти мали можливість познайомитись та поспілкуватися з громадськими активістами, волонтерами та непересічними особистостями Павлом Юцевичем та отцем Євгеном Ордою.

Детальніше...