Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391926


ЧОРНОБИЛЬ- ВІЧНИЙ БІЛЬ, ЙОГО ГЕРОЇВ НЕ ЗАБУДЕ ЛЮДСТВО

 14 грудня в Україні відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС».

За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов'язаний з використанням високих і, нерідко, небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Їхній героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом.

Детальніше...

ПАТРІОТИЧНА ГОДИНА "ЛИЦАРІ УКРАЇНИ"

 

6 грудня в країні відзначається День Збройних сил України. Це свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали свої життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави. Ніколи не забути нам героїчних подвигів наших прадідів в ім’я України, їх щирої любові до рідної землі та безмежної відданості своїй Батьківщині.

День Збройних сил України – це насамперед свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою.

Детальніше...

ВІЙСЬКОВА СЛУЖБА – ПОКЛИК ДОЛІ

  6 грудня в Україні відзначають День Збройних Сил України. Це свято з'явило ся ще в 1993 році, а його дата приурочена до дуже важливої події в історії нашої країни. Після проголошення незалежності України почалася підготовка нормативно-правової бази для створення національних збройних сил. 6 грудня 1991 року Верховна Рада затвердила два значущих закони - "Про оборону України" та "Про збройні сили України". І через два роки було прийнято рішення саме цього дня відзначати День Збройних Сил України.

Детальніше...

КНИГА ЛИСТОПАДУ В ОБЛАСНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ЮНАЦТВА

 

Роль книги у житті людини важко переоцінити. І одним з головних засобів виховання духовної культури молоді є її активне залучення до читання, інтерес до якого, на жаль, стрімко падає в наші дні через вплив Інтернету , мас-медіа.

В листопаді у відділі абонемента, читачам запропонували взяти участь в опитуванні «Моя улюблена книга».

Приємно, що перевага була надана книзі української письменниці, неодноразової лауреатки всеукраїнського конкурсу «Коронація слова», Світлани Талан «Розколоте небо», яку вона присвятила жертвам Голодомору…

Детальніше...

ДЕНЬ ПАМ"ЯТІ ГОЛОДОМОРУ

 

   «Великий Голод був найбільшою катастрофою,

яку Україна пережила – як щодо кількості жертв,

так і щодо людських страждань»

                                                        Мілена Рудницька

 

У четверту суботу листопада в Україні щорічно відзначається скорботна пам’ятна дата – День пам’яті жертв Голодомору і політичних репресій. Ця дата присвячена подіям 1932-1933 років, коли в результаті радянської політики хлібозаготівель і колективізації від голоду в Україні померли мільйони людей.

Детальніше...

СНІД- ЛЮДСТВО ПІД ЗАГРОЗОЮ

  СНІД – одна з найтрагічніших проблем, що виникли перед людством наприкінці ХХ сторіччя. Та головна проблема навіть не в тому, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) офіційно зареєструвала понад 40 мільйонів ВІЛ-інфікованих та 16 мільйонів померлих. Проблема в тому, що ми, як і багато років тому, не хочемо всерйоз сприймати факт, що живемо у світі, в якому існує вірус імунодефіциту людини, і повірити, що проблема СНІДу і його наслідків безпосередньо стосується кожного.

Детальніше...