Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391982


ЗА ЧИСТІ ДУШІ,ЩО ЗЛЕТІЛИ В НЕБО

 

 

Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі.

В Україні сьогодні - День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".

Саме в ці дні три роки тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану.

Детальніше...

СВІТ НЕ ПІЗНАЄШ, НЕ ВИВЧИВШИ РІДНОЇ МОВИ

 

  • Вивчайте, любіть свою мову
  • Як світлу Вітчизну любіть,
  • Як рідні поля і діброви,
  • Як чистого неба блакить!

   Історія свята

 Щороку 21 лютого Україна, разом зі світовою спільнотою, відзначає Міжнародний день рідної мови. Історія цього свята пов’язана з доволі драматичними подіями. Саме 21 лютого 1952 року була жорстоко розстріляна демонстрація захисників бенгальської мови в азійській країні Бангладеш, які вимагали визнання мови банго як державної. Після проголошення незалежності Східного Пакистану (Бангладешу) 1971 року, цей день відзначають в країні як день мучеників, полеглих за рідну мову.

Детальніше...

МАЛЮЄМО СЛОВОМ КРАСУ УКРАЇНИ

 

Малюємо словом красу України,

безмежні простори, ліси і поля.

Словами збагатимо душу дитини,

бо це найрідніша і мила земля.

Багата і барвиста мова українського народу. Вона - краса нашого життя, наше минуле і наше майбутнє. Рідне слово - невмируще джерело, з якого ми пізнаємо навколишній світ, свою родину, свій народ.

Детальніше...

ПІД ЗНАКОМ КУПІДОНА

 

 

  14 лютого закохані всього світу святкують День Святого Валентина. Цього дня люди розкривають одне одному свої почуття, дарують подарунки, готують сюрпризи, намагаючись здивувати і показати свою турботу і любов.

 І хто сказав, що це свято стосується тільки дорослих?! Нова цікава зустріч команди «STORYSACK» і творчої родині 3—Г класу школи №29, що відбулася 7 лютого, зламала ці стереотипи.

Детальніше...

Ж.Б.МОЛЬЄР-ГЕНІАЛЬНИЙ КОМЕДІОГРАФ

 

«Для його пам’яті нічого не потрібно,

Але для нашої потрібен він…»

Напис на пам’ятнику :Ж.- Б. Мольєру

17 лютого виповнюється 345 років від дня смерті Ж.-Б. Мольєра.

За 14 років свого творчого життя в Парижі Мольєр створив усе те, що ввійшло до його багатої літературної спадщини (34 п’єси).

В історію світової літератури Мольєр увійшов як засновник «високої комедії». І незважаючи на класицистичні правила, дотримання яких було обов’язковим для драматургів його часу, Мольєр створив художньо досконалі комедії з напруженим сюжетом і цікавими характерами. В основі сюжетів його комедій лежить конфлікт, відомий класицистам,— протистояння пристрастей здоровому глузду.

В основі комізму — невідповідність реальних подій тому, як вони сприймаються персонажами. Цю загальну комічну настанову Мольєр насичує історично достовірними персонажами, розкриває найбільш типові характери.

Як митець свого часу, Мольєр добре розумів, чого потребує публіка, і створював п’єси, які користувалися неабиякою популярністю.

Детальніше...

ВСЕ ПРО КОХАННЯ

День Святого Валентина прийнято відзначати 14 лютого. Це свято в Європі почали святкувати ще кілька століть тому, а в Україну воно прийшло зовсім недавно і стало популярним у 90-х роках. Святий Валентин вважається символом всіх закоханих, тому це свято дуже красиве і романтичне. Воно створено для тих, хто любить, і тих, хто тільки готується пізнати це прекрасне почуття.


Любов — це незвичайне почуття, завдяки якому, кожна людина відчуває себе по-справжньому щасливою. Вона окрилює, дає силу і сміливість для здійснення божевільних вчинків.

Детальніше...