Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391761


Онлайн- виставка "ПЕРЕКРЕСЛЕНЕ ЖИТТЯ"

 

Щорічно 1 грудня згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Генеральної Асамблеї ООН, відзначається Всесвітній день боротьби зі Снідом.

Сьогодні вже складно повірити, що про СНІД ми дізналися лише 33 роки тому, у 1988. За цей час синдром набутого імунного дефіциту перейшов від невідомої хвороби до світової кризи і забрав більше 30 мільйонів життів. Незважаючи на прогрес в лікуванні, СНІД продовжує вбивати щорічно багатьох людей у світі. В Африці ситуація найгірша — в деяких країнах континенту рівень зараження СНІДом становить понад 15% населення.

Та і в цілому  проблема боротьби з поширенням ВІЛ інфекції/СНІДу залишається досить актуальною для багатьох країн.

 

Детальніше...

"Мандруємо Україною" Зимовий відпочинок на українському Заході

 

Новорічні свята – найчарівніший період року. Наші квартири, будинки і цілі міста на кілька місяців перетворюються на справжню казку. Довгоочікуване свято Нового року не має кордонів і відзначається в будь-якому куточку світу, тому що це час, коли може відбутися чудо.

Чому б не провести новорічні вихідні у подорожі. Ми знаємо кілька дивовижних місць в Україні, серед яких ви точно знайдете ідеальний варіант для святкування Нового року для себе.

У будь-який час року, за будь-якого приводу, найпопулярніший варіант "куди поїхати" – до Львова. Це місто стало особливим практично для кожного українця. Красива архітектура, безліч парків, закладів та завжди не спляча площа Ринок – кожна поїздка до Львова стає незабутньою. А щоб урізноманітнити поїздку, можна заскочити до кількох замків. Знамениті замки "Золотої підкови Львівщини" точно подарують вам зимову казку.

Детальніше...

Книжковий спіддейтінг - Ольга Войтенко "У світлі світляків. На порозі ночі"

 

Книжковий спіддейтінг – інтелектуальні знайомства з книгою від #ЧОБЮ Ольга Войтенко "У світлі світляків. На порозі ночі"

Книга,яка рве тінейджерам шаблони. Як це – жити без Інтернету та мобільного зв’язку? Як можна відкласти планшет і піти невідомо куди? Як взагалі йти кудись у світі, з якого зникло світло?

Ця книга — мініапокаліпсис. Книга з тих, після яких ще довго ходиш під враженнями, роздумуючи над прочитаним. Все ж найкраще у книзі — її сюжет. До останньої сторінки всіляких загадок і недомовок лише більшає, і в кінці, коли авторка покидає тебе розгубленим на найцікавішому моменті, ти вже не можеш дочекатися виходу наступної книги.

Детальніше...

Відео-букфлеш "Сто_слів_про_книгу" Олександр Гаврош "Неймовірні пригоди Івана Сили"

 

Ні для кого не секрет, що Україна славиться сильними та відважними людьми – силачами.

Серед них непереможний Іван Фірцак із Закарпаття, якого односельці звали Іваном Силою, а широка громадськість нарекла його Кротоном – ім’ям античного героя, грецького воїна, якого сам Геракл вважав рівним собі по силі.

Цього простого хлопця з українських Карпат у 1928 році визнають найсильнішою людиною світу, він стає чемпіоном Європи з кількох видів спорту, не зазнає жодної поразки, об'їздить півсвіту та здобуває безліч нагород.

Також Іван виступає на сцені із вражаючими силовими трюками. Наприклад: розриває залізні ланцюги, жонглює важкими предметами (гирями, штангами, ядрами), лягає на товчене скло, тримаючи на собі півтонні тягарі, згинає пальцями цвяхи в різні фігури, які роздає глядачам. А королева Великобританії подарувала йому чемпіонський пояс і коштовні манжети й шолом.

Детальніше...

БІБЛІО ЛАНЧ від ЧОБЮ

 

Бразилія, яку точно треба побачити!

Закриті кордони через пандемію COVID-19 змушують нас шукати інші способи для подорожей. Якщо раніше можна було вибратися на вихідні досліджувати Україну, то наразі це стало зробити набагато важче через карантин.

Тому ми вирішили підготувати для вас розклад ідеального дня мандрівника, для якого вам навіть не треба буде покидати домівку. Ну що, готові відправитися разом з нами у чарівний світ подорожей, відкриваючи цікаві місця нашої планети?

Серед країн Південної Америки Бразилія

Детальніше...

Чорні сторінки історії

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі: 1921 – 1923, 1932 – 1933 і 1946 – 1947 роках. Наймасштабніший із них був у 1932 – 1933 роках. Саме його нині називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом. Жертвами цього Голодомору в Україні стали щонайменше 3,9 мільйона людей.

До цієї трагічної дати фахівці відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва представляють вахту пам’яті «Чорні сторінки історії», в якій відтворені страшні події 1932-1933 років…

Детальніше...