Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387110


Книжкова виставка-свято "Дива і таїнства зимових свят"

 

Зима… Чарівна снігова володарка. У кожного з нас вона асоціюється з казкою та дитинством, святами. Зимовий цикл свят є найбільш популярним в народі. Веселі зимові свята відмічають і дорослі, і діти. Вони супроводжуються пустощами, розвагами, жартами, піснями.У ці дні загадують бажання, замовляють подарунки, ворожать на майбутнє, водять Маланку, ставлять вертеп, співають колядки і щедрівки та ще багато дитячих та дорослих забав…

Детальніше...

Книжковий спіддейтінг Лорі Андерсон"Говори"

 

Книжковий спіддейтінг. Лорі Андерсон"Говори" інтелектуальні знайомства з книгою від ЧОБЮ

Хочете відірвати дитину від комп’ютера та показати, що світ книжок може бути в тисячу разів цікавішим за будь-яку «стрілялку» та соцмережі? Це реально! А в складному підлітковому віці так важко віднайти в собі впевненість, щоб домогтися уваги, навчитися говорити й не боятися.

Ця книжка допоможе юнакам та дівчатам розібратися в собі та уникнути помилок, а батькам — зрозуміти власну дитину. Щоденник 13-річної дівчинки, в якому вона описує все, що з нею відбувається.

Самотність та відчуженість – всередині; насильство, лицемірство та байдужість – ззовні.

Детальніше...

Дружні посиденьки "В очікуванні свята"

Ось і розпочався калейдоскоп зимових свят. Бібліотекарі відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва прагнуть долучити молодь до національних українських свят: Святого Миколая, Новорічних та Різдвяних.

Фахівці навчають молодь колядкам, щедрівкам, поваги до народної творчості. Щороку працівники бібліотеки намагаються зробити новорічні заходи веселими та змістовними.

15 грудня учнів КЗ ЧВПУ запросили на дружні посиденьки "В очікуванні свята". Під час заходу молодь дізналася про календарні зимові свята українців та їх святкування, брала участь у різноманітних конкурсах, літературно-розважальних іграх та вікторинах.

Детальніше...

ЗИМОВА КАЗКА

 

Запах мандарин, сніг, новорічна ялинка…ось, що робить наш настрій по-справжньому святковим.

Всім відомо, що передчуття свята часто набагато приємніше, ніж саме свято. Тому важливо якомога раніше відчути наближення Нового року і зануриться в його казкову атмосферу.

Ще не маєте новорічного настрою? То ловіть!

В нашій бібліотеці вже панує новорічно-різдвяний дух. В кожному куточку бібліотеки святкова атмосфера, приємні сюрпризи, оригінальні ялинки.

Детальніше...

Книжковий_спіддейтінг "Таємне життя розуму" Маріано Сіґман

 

Книжковий_спіддейтінг – інтелектуальні знайомства з книгою від ЧОБЮ

"Таємне життя розуму" Маріано Сіґман

Сенсаційна подорож у глибини людського інтелекту від світового лідера нейронауки! Написана на основі найновіших досліджень книжка «Таємне життя розуму» Маріано Сіґмана пропонує революційне бачення ролі нейронауки в нашому житті, розкриваючи таємничі процеси, що відбуваються в мозку і визначають, як ми навчаємося, мислимо, відчуваємо і мріємо.

По двадцяти роках дослідження внутрішніх механізмів людського мозку доктор Сіґман обстоює унікальний погляд.

Детальніше...

Бібліодослідження "Український спадок" Чорнобривці

 

У нашому місті, як і по всій Україні, майже біля кожної хати завжди знайдеться місце для пахучої м'яти, яскравих чорнобривців, червоної рути, барвінку, мальв, жоржин, маків, ромашки, калини, любистку, матіоли – цих незрадливих оберегів духовності українського народу. Не перелічити нині всіх назв квітів, які прикрашають життя сучасного українця.

Але нема жодної української хати, біля якої дбайливі руки господині не влаштували б яскравих квіткових острівців, на яких би не росли під вікнами чорнобривці – прекрасні обереги нашої духовної спадщини.

Чорнобривці так щільно ввійшли у життя, культуру та побут українців, що стали одним із українських народних символів, який уособлює дитинство, рідну матір і батька, рідну оселю. Вони настільки поширені в Україні, що, здається, їх культивують у нас споконвіку і мало хто згадує про те, що кілька століть тому наші давні предки не мали найменшого уявлення про те, що такі квіти взагалі існують…

Детальніше...