Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387197


Виставка однієї книги #Читаємо_з #АБ_ЧОБЮ Крістін Фере-Флері "Дівчина, яка читала у метро"

 

Щомісяця, кожної останньої середи, запрошуємо Вас на онлайн виставку однієї книги Тут можна ознайомитись із книгами різних авторів - українських та зарубіжних.

Справжні книголюби знають, що книги здатні не лише дарувати усмішку та перепочинок після важкого робочого дня, а й надихати, мотивувати, спонукати до дій, одним словом – творити дива. Книги про мрії та реальність навчають відкидати страхи, боротися, рухатися вперед і не здаватися. Важливо вірити та крок за кроком, долаючи всі труднощі й негаразди, йти до своєї мети. А головне — не боятись мріяти, адже навіть, здавалося б, нездійсненні мрії іноді збуваються. І книжки яскраво це підтверджують. Саме про це йдеться в романі французької письменниці Крістін Фере-Флері «Дівчина, яка читала в метро» .

Детальніше...

Караван книг "На молодіжній хвилі"

 

Фахівці відділу абонементу Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва представляють книжкову виставку «На молодіжній хвилі».

Вона містить три розділи. Перший розділ «Життя як є…» доносить молодіжні та підліткові книжки про реальне сьогодення молоді, про життя їх однолітків, готує до актуальних життєвих випробувань.

У розділі «Це фантастично!» - цікава молодіжна фантастика на будь-який смак.

Детальніше...

Урок-єднання "Соборність: бризки часу"

 

22 січня в Україні будуть відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити – День Соборності України.

Офіційно святкувати День соборності почали лише у 1999 році після указу президента Леоніда Кучми. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР.

З нагоди свята фахівці відділу АБ_ЧОБЮ запросили учнів КЗ_ЧВПУ на урок єднання «Соборність: бризки часу».

Під час заходу присутні дізналися про становлення і розвиток українського державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.

Детальніше...

Несу кутю на покутю, на зелене сіно

  • Щедрий Вечір! Добрий Вечір!
  • На щастя, на здоров’я,
  • На Новий Рік!"

 

З Різдва до Водохреща продовжуються веселі зимові святки - святі дні. Ці святкові дні просто створені для веселих та дружніх зустрічей та посиденьок.

Січневого сонячного морозного дня напередодні Щедрого вечора,свята Маланки бібліотекарі Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва завітали до вихованців Чернігівського центру соціально психологічної реабілітації дітей.

Детальніше...

Виставка-розвага "Читання для задоволення"

 

У світі ґаджетів та повсюдних екранів дуже легко забути про насолоду від неспішного читання книжок. Тому фахівці відділу абонементу Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва нагадують: книги дуже корисно читати!

До речі, науково доведено, що наш мозок полюбляє цей процес.

Скільки приємних емоцій можна отримати від читання хорошої та красивої книги! Виробляються ендорфіни, дофаміни та інші гормони радості, а рівень тривожності падає аж до 70 %, а це покращує самопочуття і якість сну. 

Детальніше...