Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387191


Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх: правовий орієнтир

 

2 лютого в Центрі Правової Інформації « Молодь. Право. Закон» відділу читального залу бібліотеки відбувся правовий орієнтир «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх»

Цього разу відбулась зустріч учнів КЗ ЧВПУ №15 з інспекторами відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Чернігівській області Департаменту патрульної поліції Ольгою Мельник, Євгенією Топор, Тарасом Тарасевич, Тетяною Росік.

Працівники поліції обговорили питання кримінальної та адміністративної відповідальності.

Детальніше...

Всесвітній день читання вголос "Мудрі байки Григорія Сковороди"

 

2 лютого цього року відзначається Всесвітній день читання вголос. Відомо, що люди, які з юності не мають звички читати книжки, мають більш складну долю. На жаль, в Україні є люди які не вміють читати й писати. Цього дня, читаючи вголос, ми засвідчуємо право кожної людини на грамотність.

Фахівці відділу абонементу Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва запропонували долучилися до цього заходу усім не байдужим.

У 2022 році відзначається 300 років від дня народження видатного українського мислителя Григорія Сковороди. Саме тому для читання вголос було обрано чудову книгу «Байки Харківські» видавництва Terra Incognita у графічному опрацюванні творчої майстерні «Аґрафка».

Детальніше...

Мовознавчий хаб #слово_до_кави "Дисонанс"

 

Фахівці відділу абонементу Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва пропонують до Вашої уваги #слово_до_кави з #АБ_ЧОБЮ.

Пориньте у глибини значення слова, поповніть активний словниковий запас, "прокачайте" мозок за вранішньою кавою!

Сьогоднішнє слово - "дисонанс". Це слово іншомовного походження, та на сьогодні є дуже актуальним. Згідно із сучасними тлумачними словниками, "дисонанс" має кілька значень.

У повісті Михайла Коцюбинського "Тіні забутих предків", справжній когнітивний дисонанс у Івана викликав новий образ коханої Марічки.

Детальніше...

Виставка-інсталяція "Укрліт не нудно!"

 

Художня література має приносити насолоду Любко Дереш «Новітня», «сучасна» або просто «література ХХІ століття» – ось як називають літературу цього століття. Палітра української сучасної літератури досить різноманітна, окремий пласт якої складають містичні трилери, гостросюжетні сентиментальні та пригодницько-історичні романи, детективи, фантастика.

У відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва представлена виставка – інсталяція «Укрліт не нудна», на якій представлені найбільш яскраві новинки сучасної української художньої літератури: гучні бестселери, популярні книги відомих вітчизняних письменників.

Детальніше...

Поєднані духом мужності - історична година пам’яті

 

29 січня 2022 року минає 104 роки трагічній події в історії України - бою під Крутами, який набув для українського народу символічного значення,став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

В січні 1918 року більшовицька Росія «для наведення революційного порядку» розгорнула повномасштабний військовий наступ проти молодої Української Народної Республіки.

Під прапором утвореної 25 грудня 1917 року на пробільшовицькому Всеукраїнському з'їзді рад у Харкові радянської Української Народної Республіки військові загони червоноармійців на чолі з Володимиром Антоновим-Овсієнком, Олександром Єгоровим і Михайлом Муравйовим, почали просуватись українськими землями.

Детальніше...

Година історичної правди "Бій під Крутами - героїчна сторінка історії"

 

29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії - бій під Крутами, який набув для українського народу символічного значення, став легендою, прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну.

До річниці цієї події фахівці відділу абонементу Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва запросили учнів Чернігівського вищого професійного училища на годину історичної правди "Бій під Крутами - героїчна сторінка історії".

Детальніше...