Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387160


Відвідай пораненого на війні бійця в лікарні


У рамках волонтерської ініціативи Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва долучилася до підтримки українських військовослужбовців, які отримали поранення під час захисту суверенності і територіальної цілісності України.

4 січня ц.р. представники колективу відвідали

Детальніше...

Виставка однієї книги #Читаємо_з #АБ_ЧОБЮ Анастасія Шевердіна "Крамниця щастя"

 

Що таке щастя?Гроші, кохання, визнання, краса, здоров'я, подорожі, сім'я, діти, успіх, знання, можливості чи виконання всіх бажань?

Усі ми різні, тому і щастя уявляємо по різному...

А чи можна купити щастя???

Звичайно ж ні, адже щастя - це зовсім не матеріальна річ!!!

А що було б, якби щастя можна було б купити за гроші???

У будь-якому магазині, десь недалечко від твого будинку...

Ну наприклад, купити друга за 20 гривень, еліксир успіху за 30 гривень, а шоколодний батончик "Слухняність" за 5 гривень за штуку???

А якщо можна купити за гроші, то чому не спробувати і вкрасти, просто взяти з вітрини???

Цікаво? Хотілось би?

Детальніше...

Година спілкування "Люби та вивчай рідну мову"

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови - свято, засноване ЮНЕСКО в 1999 році.

Головна мета цього дня - підтримати самобутність та важливість кожної мови для народу. Недарма кажуть, що після відмови від рідної мови нація вмирає, адже мова містить історію та культуру держави.

З нагоди свята фахівці відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва запросили учнів ліцею 16 на годину спілкування "Люби та вивчай рідну мову".

Під час заходу молодь поринула у чарівний світ української мови.

Присутні дізналися про історію виникнення Міжнародного дня рідної мови, про тернистий шлях розвитку української мови, про її скарби і багатства.

Детальніше...

Гра- змагання на читання скоромовок

 

21лютого-Міжнародний день рідної мови.

Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.

Українці виборювали своє право говорити українською понад 350 років. І сьогодні відстоювати його має кожен громадянин, адже, як відомо, без мови рідної й народу рідного нема.

Сучасна українська мова містить приблизно 256 тисяч слів. За лексичним запасом українська є найбільш спорідненою з білоруською – 84% спільної лексики, польською – 70% і сербською – 68% .

Детальніше...

Книжкова поличка: «У світі творчості» (220 років від дня народження В.Гюго)

 

Віктор Гюго увійшов в історію як великий письменник-романтик, гордість французької культури, гуманіст, захисник знедолених, поборник добра і справедливості. Читачі усього світу знають його романи, які зображують яскраві картини народного життя.

Він народився 26 лютого 1802 року в Безансоні (Франція). Він був сином наполеонівського генерала, родом з буржуазної сім'ї. У підлітковому віці були написані перші твори.

У двадцять років Гюго надрукував перші вірші, Незабаром Гюго зайняв своє місце серед висхідних зірок свого часу: де Віньї, Нодье, Готьє і Ламартіна.

Детальніше...

Патріотична година "Час плине, а пам'ять залишається"

 

20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. У цей день ми маємо віддати шану тим, хто пожертвував найціннішим заради нашого майбутнього.

Із метою вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні фахівці відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва запросили учнів ліцею 16 на патріотичну годину "Час плине, а пам'ять залишається"

Під час заходу присутні познайомились з історичним і суспільним значенням Революції Гідності, короткими життєписами деяких героїв Небесної Сотні, вшанували героїзм українських захисників.

Детальніше...