Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391440


Політ людини у космос. Вікторина – подорож

«Человечество не останется

вечно на Земле,

оно в погоне за светом и

пространством сначала робко

проникнет за пределы атмосферы,

а затем завоюет себе все

околосолнечное пространство.»

К.Є. Циолковський

12 квітня 1961 року громадянин СРСР старший лейтенант Юрій Олексійович Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше в світі здійснив орбітальний політ навколо землі, відкривши епоху космічних польотів. Він здійснив один виток довкола земної кулі, який тривав 108 хвилин.

Тому за рішенням Міжнародної авіаційної федерації саме 12 квітня святкується як «Всесвітній день авіації та космонавтики».

Детальніше...

Час обирати здоров'я. Інтелектуальна конкурсна програма

«Єдина краса , яку я знаю,

- це здоров'є».

Г. Гейне

7 квітня 1948 р. була створена Всесвітня організація здоров'я. З того часу саме в цей день кожного року жителі планети відзначають Всесвітній день здоров'я.

Тема Всесвітнього дня здоров'я 2012 року - «Старіння і здоров'я», девіз – «Міцне здоров'є додає життя до років». Народна мудрість «Бережи здоров'я змолоду» актуальна для всіх. Тому в рамках всесвітньої дати в ЗОШ № 34 була проведена інтелектуальна конкурсна програма «Час обирати здоров'я».

Детальніше...

Хай бринить веселий сміх. Інтелектуальна конкурсна програма.

«Сміх - найкраща музика»

Лев Толстой

1 квітня – День сміху.

Існує декілька гіпотез появи цього жартівливого свята. Деякі вважають, що це свято виникло в Давньому Римі. Інші схильні до версії, що День сміху з’явився в Давній Індії.

Є і такі, які припускають, що День «квітневого дурня» пов'язаний з переносом в Європі в 16 ст. святкування Нового року з 1 квітня на 1 січня.

Ще довгий час багато хто з мешканців Європи за старою традицією зустрічав Новий рік 1 квітня. Для того, щоб позбавити людей цієї звички, їх жартома стали називати «першоквітневими дурнями».

Детальніше...

Свято великого футболу

Чемпіонат Європи з футболу – головне змагання національних збірних під егідою УЄФА. Вони проводяться кожні 4 роки, починаючи із 1960 р. В цьому році чемпіонат Європи з футболу – «Євро 2012» проведуть Україна і Польща. Починається він 8 червня 2012 року і завершиться 1 липня 2012 р. Гасло чемпіонату «Творимо історію разом».

Талісманами стали два футболісти-близнюка Славек та Славко. Одяг кожного з персонажів представлений у національних кольорах – червоно-білий (Польща) і синьо-жовтий (Україна). Український талісман має характерну українську національну символіку : вишиванку і пояс. Також кожен талісман має свій номер : польський номер -20, а український-12, що складають разом 2012.

 

Детальніше...

Казки дарують диво. Літературна мандрівка.

«Казка вигадка, проте щось

тут, браття, не пусте».

І.Я. Франко

З казкою ми зустрічаємося ще на світанку свого життя. Немає жодної людини, яка не любила б казку. І це зрозуміло, адже справжні казки створюються завжди начебто «на виріст». З роками відкриваються в них все нові й нові горизонти пізнання навколишнього світу.

Саме у казці зібрані вічні категорії моралі – Добро і Зло, Правда і Кривда, - які повинна з перших кроків засвоїти дитина, аби вирости справжньою людиною. Казка не лише розвиває, вона створює перші перлини виховання.

22 березня з учнями ЗОШ № 34 була проведена літературна мандрівка «Казки дарують диво».

Детальніше...

Чернігів - славне місто


21 березня сектором збереження в молодіжному клубі «Фортуна» проведено урок-подорож «Чернігів - славне місто».

Десна - мов шабля. Вал старезний.

Мазепи дім. Гармати в ряд,

Поринувши у сон давнезний

Сумною вартою стоять.

Аркадій Казка

"Романтичне"

 

 

Детальніше...