Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392031


«ВІДКРИТІ ДОЛОНІ МОЄЇ ЗЕМЛІ». Екологічна гра

 «Любіть, шануйте,бережіть природу –

вічне джерело нашого життя і нашої твердості»

М. Рильський

Як прилучити дитину до природи? Навчити цінувати, поважати і любити її? Адже це так необхідно, щоб вона виросла чуйною і доброю людиною.

Зрозуміло, що дитина повинна якомога більше бувати на природі. Тому влітку працівники обласної бібліотеки для юнацтва вирішили проводити масові заходи на свіжому повітрі в новому відділі «ЕКО-БІБЛІОТЕКИ».

Так, з вихованцями пришкільного табору ЗНЗ № 36 була проведена екологічна гра під відкритим небом «Відкриті долоні моєї землі»

Під час заходу діти брали участь в вікторині з коментарем «Кошик цілющих рослин», конкурсі знавців скоромовок і прислів’їв «З народних джерел про рослини», конкурсі знавців собак «Мій вірний пес – мій добрий друг», жартівливій еко-вікторині «Впізнай тварину за хвостом», тесті «Мандрівник-відмінник».

Детальніше...

«БІБЛІОТЕЧНА МАЙСТЕРНЯ»

Знову розкрила своє зелене шатро ЕКО-БІБЛІОТЕКА Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва. Юрба дітлахів злетілась туди, аби відпочивати та навчатися на свіжому повітрі. Навчання тут незвичайні.

Хлопчики та дівчатка разом з бібліотекарями оволодівають народними художніми промислами.

Цього разу всі бажаючи мали змогу освоїти техніку тісто пластики.

Ліплення - це одне з найулюбленіших занять дітей. Окрім очевидного творчого самовираження, дитина також розвиває гнучкість і рухливість пальців, точність і координацію рухів, що сприяє поліпшенню мови, розвиває дрібну моторику рук, уяву, формуються і розвиваються навички ручної праці. Дитина набуває нового сенсорного досвіду - почуття пластики, форми і ваги.

Детальніше...

«СОНЦЮ І КВІТАМ ВСМІХАЮТЬСЯ ДІТИ». Інтелектуально-розважальна гра

«Квіти улюблені супутники людини з давніх часів.

Вони не лише милують зір,

але й облагороджують душу…»

Д. Хімчук

Квіти — чи не найпрекрасніше диво рослинного світу на всій планеті. Вони викликають захоплення досконалістю форм, різнобарв'ям, духмяністю. Ми бачимо їх усюди: вдома, в саду, на вулицях, під час прогулянок на природу.

Одне з завдань бібліотеки – прищеплювати дітям любов до природи, вміння бачити її красу і велич.

Саме тому вихованцям пришкільного табору ЗНЗ № 36 була запропонована інтелектуально-розважальна гра «Сонцю і квітам всміхаються діти».

Детальніше...

«ДИТИНА ЧИТАЄ – УКРАЇНА ПРОЦВІТАЄ»: Цикл масових заходів

Бібліотека - це будинок, де живуть книги. Людина і книга - стародавній зворушливий союз. І праця, і відпочинок, і захопленість - все зливається разом в процесі читання. Улюблені твори, будучи прочитаними, залишаються з нами назавжди.

Діти з цікавістю знайомилися з правилами і щоденним життям книжкової країни, пригадували вірші, загадки про книгу і бібліотеку, а також зустрілися з героями літературної вікторини, прослухали бібліографічний огляд про дитячі книги чернігівських авторів. На згадку про зустріч учні отримали в подарунок призи – улюблені книги. 

Детальніше...

«УСІ НА МАЙСТЕР-КЛАС!»

Якщо при слові «бібліотека» ви згадуєте ошатну залу заставлену книгами до самої стелі, поважних людей в окулярах і цілковиту тишу, то ви ніколи не був у Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва. Це абсолютна протилежність. Тут завжди людно й гамірно. А новий унікальний відділ «ЕКО-БІБЛІОТЕКА», вже став улюбленим місцем дітлахів Чернігова.

Хлопчаки займаються улюбленими справами -- змагаються в ловкості, силі та спритності. Дівчатка ж полюбляють брати участь у майстер-класах. Особливо популярним є майстер-клас з виготовлення ляльки – мотанки з лугових трав. Ця лялька аналог сучасної аромотерапії. Якщо її прилаштувати коло ліжка, то взимку можна засипати вдихаючи запах літа.

Детальніше...

«МАНДРІВКА В КАЗКУ. ПОГРАЄМО!». Літературна гра-вікторина

5 та 10 червня до бібліотеки завітали вихованці пришкільних таборів «Ластівка» та «Барвінок». Діти та вчителі були в захваті від нового відділу «Еко-бібліотека». Їм запропонували розважальну програму, присвячену початку літніх канікул: книжкове та журнальне асорті, майстер–клас, цікаві ігри,а на прикінці пригостили цілющим чаєм з власноруч зібраних трав.

Всі залишились дуже задоволені від спілкування та пообіцяли навідатись до бібліотеки влітку. 16 червня бібліотекарів читального залу з радістю зустріли діти пришкільного оздоровчого табору «Мрія» ЗОШ №17.

Детальніше...