Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392102


«ЛІТНЄ АСОРТІ»

Літо – краща пора для відпочинку від навчання, уроків і занять. А літні канікули – гаряча пора для бібліотекарів, коли дітей не тільки обслуговують книгою, а й для них організовують цікаве і змістовне дозвілля. Як завжди, влітку читальний зал нашої бібліотеки тісно співпрацював з літніми дитячими таборами та санаторіями міста: «Дружба» та «Зелений гай».

Протягом літніх канікул бібліотекарями для дітей проводились цікаві заходи:

 

 літературна вікторина «Сусіди по планеті»

 природознавча вікторина «Знавці природи»

 майстер-клас із паперової пластики

 конкурс «Маленькі розумники»

 казковий калейдоскоп «Загадки про казкових героїв»

 інформаційно-літературний коктейль «У калейдоскопі яскравих сторінок»

 бібліотечний урок «Влітку книжку почитай, в школі бали получай»

Детальніше...

«ГРАМОТНИМ БУДЬ!». Урок грамотності

 «Грамоти вчиться –

завжди пригодиться»

Народна мудрість

 

8 Вересня – Міжнародний День грамотності.

Починаючи з 1966 року це свято відзначає ЮНЕСКО – Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури. В такий спосіб вона прагне привернути увагу міжнародної громадськості до того, що бути грамотним важливо для кожної людини та суспільства в цілому.

Населення Землі сягнуло майже до семи мільярдів і продовжує рости високими темпами, особливо за рахунок країн «третього світу». Проте майже одна шоста від загалу землян неграмотні – це вражаюча цифра - 860 мільйонів! З них – 100 мільйонів дітей, які ніколи не сиділи за партами, не тримали в руках книгу, не лічили зірок у небі та, найстрашніше, залишилися на узбіччі цивілізації.

Бути грамотним дуже важливо для будь-якої людини. Грамотність у всі часи вважалася найпершою чеснотою. Грамотність передусім характеризує інтелігентну й освічену людину.

Детальніше...

«НЕОСЯЖНИЙ СВІТ ОЛЕКСАНДРА ДОВЖЕНКА». Вечір-портрет

 10 вересня виповнюється 120 років від дня народження Олександра Петровича Довженка – українського кінорежисера, кінодраматурга, класика світового кінематографа, письменника.

 

«Довженко – єдиний по-справжньому український, народний митець, який розкрив душу своїх земляків і разом з Гоголем і Шевченком спонукав мене полюбити Україну та її народ» 

Андрій Тарковський

 

Олександра Довженка знають і високо шанують у цілому світі, бо, як кожний геній, він належить всьому людству.

Сучасники Олександра Петровича стверджують, що ніхто не бачив його пасивним, байдужим або ж заспокоєним і розслабленим. Його звичайний стан – незмінна душевна напруга.

Детальніше...

«ВАЛЕОЛОГІЧНА КУЛЬТУРА КОРИСТУВАННЯ КОМП’ЮТЕРОМ». Інформ-досьє

«Телевізор отупляє і вбиває багато часу.

Вимкніть його, і ви збережете кілька кліток вашого мозку.

Проте будьте обережні – отупіти можна і за комп’ютером…»

Стів Джобс

Ніхто не стане сперечатися, що життя сучасної людини складно уявити без присутності в ній комп’ютера. І вже, здається, дивує той факт, що не так давно ми якось могли обходитися без потрібного дива прогресу. Дійсно, комп’ютер – річ потрібна і цікава, адже він є нашим другом і помічником у багатьох питаннях, і все ж, як зробити так, щоб він не ставав нашим лютішим ворогом?

Бо саме цей геніальний винахід деколи стає причинами головного болю, погіршення зору, болю у хребті та кінцівках рук, розладу нервової системи і психіки. 

5 вересня для вихованцям клубу дозвілля «Мушкетер» була запропонована інформ-година «Валеологічна культура користування комп’ютром».

Під час заходу діти дізналися, яку шкоду завдає комп’ютер очам, хребту, долоням рук, а також про його негативний вплив на нервову систему і психіку людини.

Детальніше...

« Художній дивосвіт поруч » . До 120-річчя від дня народження О.П. Довженка

До 120-річчя від дня народження О.П. Довженка працівниками абонементу було проведено цикл бесід:

Бесіда : « Художній дивосвіт поруч » Сш. № 21 5 – А клас

Метою заходу було ознайомлення учнів з творчістю О.П. Довженка.

Його порівнюють із художниками Відродження.

Пристрастність і всебічність обдарування, яскрава національна самобутність і яка вселенська глибина – ось визначальні риси його таланту .

Художник має не тільки свій неповторний стиль, але і власну філософію, власну концепцію історичного розвитку людства в цілому і рідного народу зокрема .

Бесіда : «Мої сприйняття творчості О.Довженка» Сш. № 14 9 – А клас 

Діти намагалися з’ ясувати місце О.Довженка в літературному процесі 20 – 50 – х. рр. 20 століття, та виявити вплив перипетій української історії на формування особистості митця; створити в уяві учнів образ митця – високоосвіченої, різнобічної особистості, розкрити особливості його творчості, режисерську майстерність, виховувати позитивне сприйняття творів письменника, почуття патріотизму, відповідальність за майбутнє.

Детальніше...

«ХАЙ ЛЮБОВ ДО РІДНОЇ КРАЇНИ ПРОРОСТЕ У СЕРЦІ, ЯК ЗЕРНИНА!»

«ХАЙ ЛЮБОВ ДО РІДНОЇ КРАЇНИ ПРОРОСТЕ У СЕРЦІ, ЯК ЗЕРНИНА!»-

САМЕ ПІД ТАКОЮ НАЗВОЮ В ЧЕРНІГІВЬКІЙ ОБЛАСНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ЮНАЦТВА ПРОЙШЛА АКЦІЯ ЗА МИР ТА ЄДНІСТЬ УКРАЇНИ, мета якої привернути увагу громадськості до проблем сьогодення.

Всі ми, наче зернинки у колосі, об’єднані однією стеблиною і одним коренем, нашою УКРАЇНОЮ. І не може кожен бути окремо, сам по собі, бо вирости в повну силу, стати життєдайним можна тільки разом.

МИ – ЄДИНА УКРАЇНА! Незважаючи на всі негаразди, ми прагнемо одного – спокою, миру та блакитного неба над головою.

Детальніше...