Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392699


«ЗАХИЩАТИ УКРАЇНУ – НАШЕ СПІЛЬНЕ ЗАВДАННЯ»: цикл патріотичних заходів.

 «Ми тут. Ми всі. Ми є. Ми гурт.

Єднаймося. Ми є той грунт подій

майбутніх вирішальних»

М. Вінграновський

Сторіччями Україна виборювала право бути незалежною, суверенною, унітарною та вільною державою, право жити гордо під жовто-блакитним прапором. Тисячі героїв у різні часи віддавали свої життя за це право. І сьогодні Україна бореться за свою свободу та право жити не на колінах, а жити вільно.

Боротьбу за незалежність нашої держави ще не завершено. Сьогодні тисячі патріотів б'ються за незалежність із терористами та іноземними окупантами на сході України.

Сьогодні як ніколи гостро постає перед державою питання патріотичного виховання молоді.

В обласній бібліотеці для юнацтва вже стало традицією проводити заходи патріотичного направлення.

Детальніше...

«СМАЙЛИК ДАРУЄ ПОСМІШКУ». Інтелектуально-розважальна гра

Сучасна молодь щодня користується інтернет-ресурсами для пошуку інформації, спілкування та розваг. І вже точно всі активні інтернет-користувачі знають, що для вираження своїх почуттів або емоцій, коли не вистачає слів, можна використовувати маленькі зображення – “Смайлики”. Їх поява в інтернет просторі була серйозним поповненням електронного лексикону. 19 вересня 1982 Скотт Фалман професор Університету Карнегі-Меллона вперше запропонував використовувати три символи, що йдуть підряд – двокрапка, дефіс і дужку, для позначення «усміхненого обличчя» в тексті, який набирається на комп’ютері. Відтоді всі інтернет користувачі 19 вересня святкують міжнародне, веселе свято – День народження «Смайлика».

3 жовтня в клубі дозвілля «Чайка» Васкова Тетяна Миколаївна організувала і провела веселе свято «День народження Смайлика». Обласна бібліотека для юнацтва долучилась до свята і запропонувала дітям інтелектуально-розважальну гру «Смайлик дарує посмішку».

Детальніше...

«МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ – БІБЛІОТЕКА»

30 ВЕРЕСНЯ Всеукраїнський день бібліотек. Це світле тепле сонячне свято, яке стосується кожного, бо немає такої людини, яка б хоч раз ужитті не відвідала бібліотеку, не засиджувалася допізна з цікавою книжкою у руках. Цього дня навіть природа святкує, обдаровує працівників цієї галузі золотом осені.

Щоб нагадати всім забудькуватим про чарівний світ книги та знайти нових друзів, бібліотекарі ЧОБЮ покинули стіни рідної книгозбірні.

Чарівна ятка з книгами, кульками, казковими птахами виросла в центральному міському парку і відразу ж привернула увагу перехожих. Привітні бібліотекарші зустрічали книголюбів, запрошували почитати на свіжому повітрі, розповідали про літературні цікавинки, знайомили з бібліотечними інноваціями , призначали подальші зустрічі у бібліотеці.

Цілий день біля ятки було людно – допитлива малеча з мамами, молодь та поважні мудрі люди. Хтось цікавився книгами, що були на виставці, дехто читав. Більшість прагнули простого спілкування без політики, згадували улюблені книжки, записувалися до бібліотеки.

Детальніше...

«БІБЛІОТЕКИ СЛАВНЕ СВЯТО». Рекламна акція

 «Якщо ви хочете, щоб молодь тягнулася до знань, турбуйтеся про головні,  найважливіші джерела духовної культури – бібліотеки»

В.Сухомлинський

30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек.

Символічно, що саме в день Віри, Надії, Любові і матері їх Софії (мудрості) відзначається це свято. Сама назва - Всеукраїнський свідчить, що це свято не тільки професійне, а і загальнонародне, адже кожна людина хоча б раз у житті була у бібліотеці, а для багатьох вона стала рідною домівкою.

З нагоди відзначення цієї дати 30 вересня в обласній бібліотеці для юнацтва було проведено рекламну акцію «Бібліотеки славне свято». Акція проводилася з метою популяризації бібліотеки та книги, залучення нових читачів до бібліотеки.

Детальніше...

«Я ЄСТЬ НАРОД, ЯКОГО ПРАВДИ СИЛА НІКИМ ЗВОЙОВАНА ЩЕ НЕ БУЛА.»

Складні буремні часи переживає сьогодні наша Україна. Серця всіх українців охоплені полум’ям війни.

Сьогодні, як ніколи, ми українці мусимо подбати про наше майбутнє. Майбутнє – це наші діти.

Якими вони будуть?

У що віритимуть?

Чим пишатимуться?

Фундамент майбутнього потрібно закладати вже сьогодні. Формувати у молодого покоління найбільш значущі для українського народу цінності: патріотизм і розуміння значення життя як найвищої цінності, сприяти усвідомленню історичних та національно-культурних традицій українського народу. Ці напрямки стали приорітетними в роботі Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.

Бібліотекарі спілкуються з своїми користувачами українською мовою (що не часто зустрінеш в Чернігові). Проводять цікаві бібліотечні огляди книг українських авторів («Книги. Люди. Долі.»). Тим самим відшліфовують знання рідної мови, щоб вона не згубилася в пилюці історії, а засяяла в дорогій оправі.

Детальніше...

«ЗАПИШИСЬ ДО БІБЛІОТЕКИ »: Акція

Акція пройшла у школі № 6.

Відвідали дітей заввіділом абонементу Касаткіна Т.І. та бібліотекар Черток Л.А. Розповіли про нашу бібліотеку, про фонд, показали красиві, новенькі ілюстровані книжки на історичну тематику.

Хоч і запрошували до читання всіх дітей, але особливу увагу приділили дітям - біженцям з Донбасу. Запросили особисто кожного до бібліотеки, вручили урочисто читацькі квиточки з адресою та розпорядком роботи. Розповіли де знаходиться б –ка та як зручно добратися. Гостинно зустрічали в кожному класі вчителі та діти.

Попри холодний вітер та рясний листопад за вікном, захід залишив теплі враження від зустрічі.

Детальніше...