Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387148


"Чернігів. Чотирикутник єдності» : презентація книги

 

11 лютого в Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація книги Дар'ї Бурої "Чернігів. Чотирикутник єдності".

Коли Росія розпочала широкомасштабне вторгнення в Україну, Чернігів 38 днів зазнавав артилерійських та авіаударів і опинився практично у блокаді, без зв'язку і комунікацій.

Його околиці розбиті до цеглин.

Але саме тут російські танки "їхали заднім ходом" і палали від коктейлів Молотова.

Чернігів став містом героїв.

 

Детальніше...

"Нескорена Чернігівщина:реальні історії війни» : презентація книги

 

9 лютого у Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація книги про злочини окупантів в Чернігівській області "Нескорена Чернігівщина:реальні історії війни".

Ця книга створена на основі журналістських репортажів із різних куточків нашої області.

В ході зустрічі Таліна Тарасенко та Юлія Ігнатенко- журналісти ТОВ ЧЕline медіа груп, розповіли,що одразу після звільнення Чернігівщини від російських окупантів вони та їх колеги поїхали до місцевих жителів та зафільмували їхні розповіді про ті звірства,які їм довелося пережити під час окупації.

Детальніше...

«Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла»: презентація книги

 

25 січня в Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація нової книги Сергія Дзюби "Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла".

Ця книга унікальна, її автор та персонажі пережили нашестя росіян, мужньо боронили рідний край і зараз наближають перемогу над ворогом. Кожен рядок цієї книги написаний кров'ю.

Вона створена під час запеклої війни, невдовзі після описаних подій. Без сумніву, згодом, ці матеріали вивчатимуть науковці, їх читатимуть учні та студенти.

Сергій Дзюба розповів, як, під шаленими обстрілами, на межі життя і смерті, книга почала створюватися в оточеному Чернігові, – добродій Сергій від руки, бо не було світла, як і всіх інших комунікацій, написав свої спогади «У блокадному Чернігові».

Детальніше...

Кіборги на захисті Вітчизни

 

16 січня – Всеукраїнський день пам’яті героїв-воїнів – «кіборгів».

Цього дня бібліотекарі відділу абонементу Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва говорили про оборонців Донецького та Луганського аеропортів з учнями 5 та 8 класів 33 Загальноосвітнього навчального закладу. Це відбувалося в рамках заходу «Кіборги на захисті Вітчизни».

Молодь дізналася про те кого і чому саме назвали кіборгами, про відомого чернігівського кіборга Володимира Тітарчука, про те у чому полягав їхній багатоденний подвиг та яке значення він має на сьогоднішній день.

Також грали у патріотичну гру, обговорили зображання та вшанування українського воїна-захисника в музиці та літературі різних жанрів, лунала сучасна патріотична пісня, звучали висловлювання самих захисників.

Детальніше...

Чотири обличчя Чернігова: зустріч- дискусія

 

 

«Чотири обличчя Чернігова" – саме таку назву мала зустріч- дискусія зі знаним істориком, екскурсоводом, популяризатором історії Чернігова і Чернігівщини, викладачем, кандидатом історичних наук, доцентом Володимиром Пилипенком в стінах Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва 13 січня 2023р.

Зустріч пройшла з ініціативи громадських волонтерських організацій ЧОМГО"Світанок", "Балсанка", історика Володимира Пилипенка, нашої бібліотеки і мала благодійну ціль.

Цього разу збирали на рації для захисників нашого 166 батальйону, який зараз б'ється з ворогом на пекельному сході.

Детальніше...

Кольорове розвантаження : бібліорелакс

 

10 січня відбулося відкриття проекту Бібліорелакс"Кольорове розвантаження" від Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.

Розвантаження Арт -терапією.

І сьогодні було зовсім не важливо - чи вперше ти взяв пензля до рук ,чи вже маєш певний досвід, якого ти віку чи статі, вчишся чи працюєш-кожний бажаючий мав змогу спробувати щось нове, відкрити для себе світ живопису.

І особливо актуальна АРТ-терапія у дні війни. А вам ніколи не хотілося зайнятися живописом? Ось накупити всіх цих полотен, мольбертів і фарб, а потім почати малювати тільки вам одному зрозумілі шедеври? Якщо ви переживали подібні устремління і кожен раз відкладали їх в довгий ящик як недоречні і несвоєчасні, то абсолютно марно.

Детальніше...