Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391539


Читай і подорожуй!: краєзнавчі мандри Черніговом разом з бібліотекою. Частина 2. "Чорна могила"

 

У центрі нашого міста поряд з Єлецьким монастирем височіє Чорна могила, споруджена в останній третині Х ст. За розмірами й багатством знайдених поховальних речей вона є найбільшим дохристиянським похованням усієї Київської Русі.

Здавна люди знали: чим вище насип поховального кургану, тим більше заслуг і слави у покійного. Вважається, що подібні місця мають особливу енергетику. Людина, яка піднімається на курган, відчуває захват, душевний трепет, вона начебто наближається до неба. Від курганів віє таємничістю та загадковістю. Про кургани здавна ходили в народі легенди та перекази, пов’язані із похованими  там скарбами і привидами, що їх охороняють. Є свої легенди і у кургану Чорна могила.

Детальніше...

ЕКО-БІБЛІОТЕКА 2015: день восьмий

 

Літо – це не просто пора року, це свято сонця, тепла і цікавих пригод. Тому ЕКО-БІБЛІОТЕКА запросила на літні пригоди з цікавою книжкою «Світ, наповнений чудесами»  вихованців пришкільного табору ЗНЗ №7. На дітлахів чекали різноманітні вікторини, конкурси та ігри.  

Маленькі гості з задоволенням взяли участь в розважальній інтелект-вікторині «Книжкова посмішка», під час якої вони подорожували сторінками улюблених дитячих творів.

 Емоційно та яскраво пройшла інтелект-гра «Книга – міст у світ знань». Найактивніші учасники гри отримали призи.

Детальніше...

«ПОДОРОЖ У КАЗКУ»: вікторина-подорож

 

15 червня 2015 року  у  пришкільному  таборі  ЗОШ № 30  зав. відділом Касаткіною Т. І.  і бібліотекарем Кучушевою О. В.  для дітей молодшого шкільного віку була проведена вікторинаПодорож у казку.

Казка буває сумна і весела, казка навчає нас розуму, висміює ледачих і хвальків. Дарує щедрість, багатство хорошим людям. Діти дуже люблять слухати казки, а дорослі з великим задоволенням розповідають, читають їх дітям. Казка жила, живе і вічно буде жити. Вона буде існувати стільки, скільки будуть жити люди. Тому  бібліотекарі допомогли  дітям побувати у казці. Ще раз перегорнули  сторінки улюблених книжок, зустрілися із улюбленими героями і, звичайно, побачили , як, у в  котрий раз, добро перемагає зло.

Детальніше...

"КАЗКИ СПІШАТЬ ДО ТЕБЕ І СВІТЯТЬСЯ ДО РАНКУ В СНАХ": Літературна подорож

«Без казки – живої, яскравої,

 що оволоділа свідомістю і почуттями дитини,

 неможливо уявити дитячого мислення і мови»

                                                  В.О. Сухомлинський 

15 червня вихованців пришкільного табору ЗНЗ № 6 запросили на літературну подорож «Казки спішать до тебе і світяться до ранку в снах». 

Діти поринули у світ незвичайних казкових пригод. Зустрілися з улюбленими літературними персонажами.

Детальніше...

"ЧИТАЙ І ПОДОРОЖУЙ РАЗОМ З БІБЛІОТЕКОЮ " : від реклами до дії

 

"ЧИТАЙ І ПОДОРОЖУЙ РАЗОМ З БІБЛІОТЕКОЮ" - фото на PhotoPeach    

Перші літні дні є найбільш сприятливими для прогулянок містом .  Древній Чернігів, що сховався в зелені садів та парків промовляє до нас. Іноді це короткі репліки, а іноді цілі розповіді, що поведуть нас крізь віки, відкриваючи таємниці сьогодення.
 

Щоб розкрити таємницю  пагорбів , що є в Чернігові на Болдіних горах та біля Єлецького монастиря вихованці пришкільного табору «Веселка» ЗОШ №6 відправилися на прогулянку містом разом з бібліотекарем Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.

Провідником у минуле для них стала книга  Сергія  Леп’явка  «Чернігів. Історія міста»

  

Детальніше...

«ПОДОРОЖ У КРАЇНУ ЗДОРОВ’Я »: бесіда-порада

 

«Здоров’я мати – вік біди не  знати»

                                              Народна мудрість

 

  Найцінніший скарб  планети  - це людина, а найцінніший скарб людини  - це здоров’я. Здоров’я – це найвище благо , дароване  людині Природою. Без нього  не можна зробити  життя  повноцінним і  щасливим. Проте, як часто ми тратимо  цей дарунок марно, бездумно , забуваючи що втратити  здоров’я легко, а ось повернути його  дуже і дуже важко . Необхідно  дбати про  нього. Головне пам’ятати  : дитинство – це не  очікування дорослого  життя , це все і є справжнє повноцінне  життя . Треба використати його  розумно,  не чекаючи  коли в дорослому житті з’являться грація, сила та витривалість. Все це повинно створюватись власними  руками   щоденно. Твоє  здоров’я в твоїх руках . Тож  бережи його щоденно.

Детальніше...