Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387104


Тренінг "Навички спілкування з відвідувачами під час війни"

 

Як і вся країна, бібліотеки функціонують і живуть в умовах воєнного часу. Після повномасштабного вторгнення українське суспільство зіткнулося з великими проблемами соціально-психологічних змін, що переживають люди в умовах війни: постійна стресова ситуація, соціальна адаптація на нових місцях вимушених переселенців, потреба відновлення здібностей людини до звичної життєдіяльності, необхідність психологічної реабілітації та збереження здоров’я. За короткий час бібліотекарям довелося змінити та розширити свої професійні функції, згуртуватись та мобілізувати усі наявні ресурси задля надання волонтерської, соціальної, психологічної та інформаційної підтримки тим, хто цього потребує.

07.07.2023 року у Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва проведено тренінг «Навички спілкування з відвідувачами під час війни». Тренінг підготувала бібліотекар першої категорії відділу абонементу Кузьменко Ніна Олексіївна. Головна тема обговорення – специфіка обслуговування відвідувачів із посттравматичним стресовим розладом (ПТСР).

Детальніше...

Дружня зустріч "Подаруй книгу – поділись добром"

 

24 квітня 2023 року у Чернігівському обласному науковому ліцеї ЧОР в рамках проекту «Подаруй книгу – поділись добром», ініційованою учнівством ліцею, відбулася зустріч представників Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва ЧОР з адміністрацією та учнями ліцею.

На жаль, під час активних бойових дій у березні 2022 року Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва зазнала руйнувань. В наслідок бомбардування російською авіацією будівлі бібліотеки дуже постраждав книжковий фонд. Учнями ліцею були передані книги, які вони зібрали для бібліотеки.

Детальніше...

Здоровий спосіб життя

 

Щорічно 7 квітня відзначають Всесвітній день здоров’я.

У 2023 році він збігається з 75-річчям Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Членство у ВООЗ мають 194 держави, які спільно працюють над зміцненням здоров’я своїх громадян.

 Цього дня ми відзначаємо важливість доброго здоров'я та благополуччя для людей по всьому світу і маємо нагоду оцінити своє здоров'я, пообіцяти собі дбати про себе, бути уважними до себе і один до одного. Разом ми можемо створити більш здорову та щасливу країну, а отже – і світ.

Детальніше...

«Книги героям» від бібліотеки

 

Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва мала за честь долучитися до вкрай важливої справи, а саме до проєкту "Книги героям", ініційованої Міністерством внутрішніх справ України.

Бібліотека передала 15 примірників українських книжок для захисників та захисниць України, які проходять лікування та реабілітацію в закладах охорони здоров'я органів системи МВС.

Детальніше...

Хенд мейд терапія в бібліотеці

 

25 лютого в Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва відбувся майстер-клас з гончарства від відомого майстра народної творчості Олега Луцука.

Майстер-клас з гончарства – це кращий спосіб перезавантажитись, відволіктися від проблем, буденності, стресів.

Гончарство – це про відпочинок душі через руки! Це спосіб познайомитись з традиційним ремеслом своїх предків, поринути в романтичну пригоду та створити щось дійсно цінне власними руками.

Професійний гончар Олег Луцук відкрив молоді , присутній на заході,секрети своєї справи, навчив користуватися спеціальним інструментом – гончарним кругом.

Детальніше...