Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392082


«НАВЧАННЯ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ...»

  Після того як по обласному радіо у січні поточного року прозвучала інформація про навчання пенсіонерів комп’ютерної грамотності в рамках програми «Організація нових бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до мережі Інтернет» за підтримки програми «Бібіломіст» до бібліотеки звернулося багато бажаючих долучитися до новітніх технологій.

Було вирішено продовжити навчання пенсіонерів комп’ютерної грамотності на база КЗ «Обласна бібліотека для юнацтва» ЧОР. З числа пенсіонерів, які звернулися до бібліотеки з бажанням залучитися до програми, було сформовано 3 групи. До 2-ох груп увійшли пенсіонери, які раніше взагалі не мали досвіду користування персональним комп’ютером, а до 3-ї пенсіонери, які вже є користувачами і хотіли б поглибити свої знання та навички роботи з ПК.

Детальніше...

«ВЧИТИСЬ НІКОЛИ НЕ ПІЗНО…»

Головне мати бажання...

На базі обласної бібліотеки для юнацтва відбувається навчання пенсіонерів комп’ютерної грамотності за програмою «Навчання протягом життя: Університет третього віку».

Пенсіонерам безкоштовно запропоновано навчання основам комп’ютерної грамотності, пошук інформації в мережі інтернет, подорожування веб-сайтами, спілкування в соцмережах, користування електронною поштою, скайп-технологією.

Самому наймолодшому студенту Університету третього віку під 60 років. Обучати таких студентів дуже непросто. Працівники бібліотеки намагаються до кожного знайти індивідуальний підхід, проводять групові та індивідуальні заняття.

Детальніше...

«УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ ІНТЕРНЕТ-ЦЕНТРУ»


21 січня
поточного року в Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва відбулось урочисте відкриття Інтернет-центру.

У 2013 році бібліотека стала переможцем 4 раунду конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг на основі безкоштовного доступу до інтернету» за програмою «Бібліоміст», отримала 10 комп'ютерів з ліцензійним програмним забезпеченням, багатофункційній пристрій.

«Бібліоміст» - це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Фундації Білла та Мелінди Гейтс, Міністерства культури і туризму України, Корпорації MICROSOFT, Агенства США з міжнародного розвитку (USAID),Української бібліотечної асоціації (УБА).

Детальніше...

Книга-103!


Хто користується громадським транспортом, той, напевно, відчув на власній шкірі переваги пересування містом у тролейбусі. Цей непримітний транспортний засіб постійно переповнений переважно людьми похилого віку, які активно спілкуються на різні теми. Я запитувала себе: «Чому ці дідусі і бабусі постійно в русі, адже мають вдосталь вільного часу, аби поніжитися в ліжечку перед телевізором?»

Відповідь дуже проста. Наповненість дня – це сенс життя людей похилого віку. Ті, кому цікаво жити, в кого є плани на день прийдешній і живуть довше й щасливіше.

Люди золотого віку потребують не лише допомоги, а й спілкування та нових вражень. Тут у пригоді їм стане Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва. При Деснянському територіальному соціальному центрі було відкрито додаткову пересувну філію «Книга – 103!»

Сучасна бібліотека не лише зберігає та видає книги. Це спілкування за інтересами, цікаві зустрічі з відомими людьми, побачення з близькими завдяки новітнім технологіям. Бібліотека для юнацтва допоможе Вам тримати руку на «пульті життя».

На території «Книга -103» завжди людно.

Детальніше...

Не втикай, а читай. В рамках проекту "Пересувний читальний зал".

У багатьох людей є велика потреба отримувати інформацію зовні. Ми черпаємо її з телевізора, шукаємо на сайтах в Інтернеті, читаємо книги їдучи в автобусах і тролейбусах. Бібліотекарі Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва переконані, що українці не втратили інтерес до читання. Людям необхідно надати можливість читати будь-де і в будь-який момент.

З цією метою при бібліотеці було створено «пересувний читальний зал». Тепер, під час осінньо-весняного призову майбутні солдати, перебуваючи у військоматі, можуть щодня почитати свіжі газети, переглянути виставки, поспілкуватися з бібліотекарями, чи посмакувати розважальні статті в журналах. Розважальне читання також може бути корисним. Весела розповідь піднімає настрій, заряджає бадьорістю. І взагалі, зайвою інформація не буває. Особливо, якщо це яскраві розповіді про героїчне козацьке минуле, про мужність, честь, любов до Батьківщини.

Детальніше...

Естафета пам'яті: Славу про подвиги ваші несем ми в серцях молодих

 

Повнорозмірне зображення

 

До 70-річчя початку Великої Вітчізняної війни 1941 - 1945 рр на базі КЗ "Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва" ЧОР в рамках естафети пам'яті пройшли та відбудуться наступні заходи:

Детальніше...