Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390830


Книжкова виставка «АНГЕЛИ СВІТЛА»

 

  •                                                                                
  • Під синьо-жовтим знаменом Свободи,
  • Шин чорний дим як захисту вогонь.
  • Ішли на смерть за Волю для народу.
  • Небесну сотню, Боже, Оборонь!

І.Чуйко

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 для вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Саме в ці дні сім років тому під час Революції Гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану.

 

Детальніше...

Екскурсія математикою

 

2020 -2021 навчальний рік оголошено роком математики в Україні. В читальній залі Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва  представлена книжково ілюстративна виставка «Екскурсія математикою». 

Мета виставки – привернути увагу до Указу Президента України « Про оголошення2020/2021 навчального року Роком математичної освіти в Україні» та активізувати розвиток математичного мислення, підвищувати інтерес до вивчання математики, до її історії

 Математика – одна з найдревніших наук. Історія математики має особливу привабливість: задачі і теореми , доведені сотні і тисячі років тому, захоплюють своєю красотою логічних міркувань.

Детальніше...

Вогнем і полум’ям війни чужої: книжкова виставка

 

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Кожна війна – це лихо, трагедії, смерті. Але найбільш масштабним був афганський конфлікт. Та війна для нас тривала 3340 пекучих та тривожних діб. З глибокою шаною згадуємо сьогодні всіх, хто загинув під час виконання свого військового обов'язку за межами України. Але з особливим болем тих, хто не повернувся з Афганістану.

Минають роки, та й досі не притупилися душевні страждання від втрат у рідних, у колишніх воїнів-інтернаціоналістів, які бережуть пам'ять про події тих років та своїх бойових побратимів.

Детальніше...

"Книги, що зігрівають"

 

 

Нові книжки в бібліотеці створюють гарячий ажіотаж у справжніх книгоманів. Адже кожному з них життєво необхідно дізнатися про літературні новинки й нові видання, вдихнути запах нових сторінок та обрати щось цікавеньке, поки хтось не випередив! Отже, раді представити книжки, які зігрівають цієї найкнижковішої пори!

Детальніше...

Шкідливі звички. Жити чи курити?

«Куріння – це звичка, огидна для зору,

нестерпна для нюху, шкідлива для мозку,

небезпечна для легенів».

(Якоб I, король Великобританії, 1604р.)

Найбільша шкода від куріння криється у наслідках – кожні 7 секунд у світі від спричинених ним хвороб помирає одна людина. В Україні від хвороб, спричинених курінням, щодня помирає 230 людей.

До речі, переважна більшість власників та керівників тютюнових компаній і члени їх родин не курять! Дехто з них чесно зізнається, що для них – це бізнес, і чим більше людей буде курити, тим багатшими вони будуть. Можливо курцям варто замислитись, чому на їхньому зіпсутому здоров’ї має хтось збагачуватись?

Детальніше...

Літературні герої Марка Твена

"Я давно вже став особливим, офіційно не призначеним і не отримуючи зарплатні представником народу Сполучених Штатів, і представляє його перед людством"

(Марк Твен, інтерв'ю 1902 р.)

До 185-річчя з дня народження Марка Твена на абонементі ЧОБЮ розгорнута книжкова виставка-вшанування "Літературні герої Марка Твена".

Видатний американський письменник і журналіст Марк Твен народився 30 листопада 1835 року в селі Флорида, в штаті Міссурі (Середній Захід США). Справжнє ім'я письменника-Семюел Ленгхорн Клеменс. Марк Твен-це псевдонім, який він взяв собі ще в юності.

Детальніше...

#книгамолоді Оксана Сайко "Птахи завжди повертаються"

 

"Так, тут я вірила кожному. Тут кожен говорив тільки правду. Тут не було місця для брехні, фальші чи нещирості. Тут кожен мав свої переконання та захоплення, які були цілком справжні. Тут кожен перебував у своєму світі, який був цілком реальним та правдивим. Відненадавна я ділила своє минуле на "життя до лікарні" і "життя в лікарні". Чи зможу ще раз його поділити, чи буде "життя після лікарні"? Одне знала напевно - те життя "після" не буде схоже на життя "до". Це буде цілком нове життя."

Так думала головна героїня повісті Оксани Сайко "Птахи завжди повертаються" Олена (десятикласниця), несподівано прокинувшись в палаті із загратованими вікнами. То була лікарня-божевільня.

У божевільні в Олени появилися друзі: Магдалена, Галька, Тимка-математик, пані Михайлина-вчителька, Ольга. Дивні і дещо наївні герої з чистими душею та помислами. Вони мають особливе внутрішнє світло, котрого так гостро не вистачає в наш меркантильний час.

Детальніше...

#книгамолоді Сергій Гридін "Дорослі зненацька"

 

Сергій Гридін "Дорослі зненацька". Перед нами історія дорослішання.

Тимофію - шістнадцять, він живе з мамою. Тато давно залишив родину, бо знайшов "справжнє" кохання, і хоч юнакові часом дуже бракує батька, він намагається встигати все - вчитися, працювати, допомагати мамі.

Одного разу Тимко зустрічає рудокосу дівчину, яку подумки називає Лисичкою.

"З Юлькою було по-іншому. Він жив нею, він дихав нею. Вона була ніби несподівано знайденою частиною його самого. От же! Ніби нічого в ній надзвичайного. Невеличкий носик, ластовиння, та й фігура ще не зовсім жіноча, а от зуміла дістати до самісінького серця." - думає і переживає Тимко.

Детальніше...