Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391587


«Підвищення рівня обслуговування користувачів юнацького віку в сучасних умовах роботи бібліотек». Школа професійної майстерності.

11 грудня на базі КЗ «Чернігівська обласна бібліотека для юнацтва» ЧОР відбулося чергове заняття обласної школи професійної майстерності працівників структурних підрозділів ЦБС по обслуговуванню юнацтва «Підвищення рівня обслуговування користувачів юнацького віку в сучасних умовах роботи бібліотек».

Сьогодні читання є єдиною інтелектуальною технологією засвоєння накопиченого людством знання. Саме тому зниження інтересу до читання викликає тривогу у фахівців бібліотечної справи. І саме тому виникла потреба в обговоренні цього питання.

Детальніше...

"ЖИТТЯ ТАМ, ДЕ КНИГА". Бібліотечно-краєзнавча конференція - подорож

10 жовтня на базі Чернігівської ЦБС в ЦБ смт. М. Коцюбинськ відбулася Бібліотечно-краєзнавча конференція – подорож «Життя там, де книга».

Учасниками заходу були бібліотекарі бібліотек – філіалів системи

Консультацію «Актуальність краєзнавчої роботи серед читачів юнацького віку» надала провідний бібліотекар з методичної роботи Обласної бібліотеки для юнацтва Лобода Ганна Василівна.

Акцент був поставлений на найрізноманітніші форми популяризації краєзнавчої літератури серед учнівської молоді;партнерські стосунки з різними установами та організаціями.

 

Детальніше...

«В ОБ’ЄКТИВІ Я І КНИГА». Всеукраїнський конкурс світлин

ПІДВЕДЕНО ПІДСУМКИ ОБЛАСНОГО ТУРУ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СВІТЛИН «В ОБ’ЄКТИВІ Я І КНИГА»

За рішенням Обласного організаційного комітету на заключний відбірковий тур, який відбудеться в КЗ «Державна бібліотека України для юнацтва» у вересні 2012 року, надсилається робота, яка посіла І-е місце «Вчимося пізнавати світ».

Автор Циба Сергій Олександрович, учень 10 класу Бобровицької гімназії, Бобровицька ЦБС.

Детальніше...

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ СОЦІОЛОГІЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ "ПАТРІОТИЗМ У РОЗУМІННІ СУЧАСНОЇ МОЛОДІ"


КЗ "ОБЮ" ЧОР, як методичний центр по роботі з мололддю, з травня по червень 2012 року, провела обласний тур Всеукраїнського соціалогічного дослідження "Патріотизм у розумінні сучасної молоді"

Опитування провели:

Бобровицька, Городнянська, Ічнянська, Корюківська, Куликівська, Носівська, Прилуцька, Ріпкинська, Сосницька, Чернігівська, Щорська ЦБС області, ЦБС м.Чернігова, м.Ніжина, бібліотеки ПТНЗ та бібліотека Чергігівського державного технологічного університету.

Бажання заповнити анкету виявила учнівська та працююча молодь, учні ПТНЗ, студенти, аспіранти та молоді викладачі ЧДТУ. Всього 1233 респонденти.

Детальніше...

Обласна школа професійної майстерності для працівників структурних підрозділів ЦБС по обслуговуванню юнацтва

 

Згідно плану роботи головного управління культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації в грудні 2011 року у приміщенні обласної бібліотеки для юнацтва відбулося заняття обласної школи професійної майстерності для працівників структурних підрозділів ЦБС по обслуговуванню юнацтва.

 

Заняття відбулося за планом:

Відкриття заняття обласної школи

Головне управління культури ,туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації

Детальніше...

«Не вбивайте зайчиків!» – Іван Андрусяк

Дітлахи мають шанс наступного року побачити нову виставу за творами відомого дитячого письменника Івана Андрусяка на сцені Чернігівського лялькового театру імені Олександра Довженка. Адже про це домовилися поет, літератор, автор численної дитячої прози Іван Андрусяк та режисер-постановник театру, заслужений артист України Віталій Гольцов під час презентації книг Івана Андрусяка у культурно-мистецькому центрі «Інтермеццо».

Перед цим письменник зустрівся із «малявками» - своїми юними шанувальниками у чернігівській гімназії № 31 та у Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва. У бібліотеці автор та літературний редактор видавництва «Грані - Т» провів зустріч також із бібліотекарями чернігівського району. Разом з Іваном Андрусяком до Чернігова завітав і Михайло Любиць представник видавництва «Грані - Т».

До речі, один з героїв письменника дядько Барабатко – чернігівець! Літератор розповів, що так назвала дерев’яну скульптуру Нестора-літописця, яка стоїть біля Антонієвих печер його помічниця, донька-третьокласниця Стефа.

Про це докладно дивіться на відео:

Детальніше...

Семінар –практикум для сільських бібліотекарів Чернігівської ЦБС

 

14 квітня на базі КЗ Обласної бібліотеки для юнацтва ЧОР відбувся семінар –практикум для сільських бібліотекарів Чернігівської ЦБС.

Практика доводить, що вимоги до бібліотеки і до професії бібліотекаря змінилися і ускладнилися. Бібліотека сьогодні не тільки популяризатор духовного надбання поколінь, а й важлива ланка в інформаційному просторі, осередок культури на селі де молодь може змістовно і корисно проводити свій вільний час. Сьогодення ставить перед бібліотечними закладами важливі і невідкладні завдання – виховувати свідомого громадянина незалежної держави.

Мета семінару: Активізація роботи бібліотек по залученню молоді до активного читання, сприяння вихованню почуття патріотизму, формування особистості на засадах духовності, моральності, культурного та фізичного розвитку, усвідомлення необхідності у здоровому і безпечному способі життя, проведенні профілактики негативних проявів у молодіжному середовищі за допомогою сучасних активних форм бібліотечної роботи.

Детальніше...