Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391965


«ПОДВИГУ НАЛЕЖИТЬ ДОРОГА У ВІЧНІСТЬ»: цикл заходів до Дня партизанської слави

22 вересня – День партизанської  слави.

Свято відзначається згідно з Указом Президента України від 30 жовтня 2001 року №1020.

Це свято встановлено в Україні на підтримку ініціативи ветеранів війни  та з метою  вшанування всенародного подвигу партизанів і підпільників у період  Другої світової війни, увічнення їх пам’яті. Це – державне визнання внеску народних месників у велику перемогу над   нацизмом, відновлення історичної справедливості щодо масової участі українського народу у визвольній боротьбі проти  гітлерівської навали. 

Партизани та підпільники у період Великої Вітчизняної Війни працювали в тилу, виявляли таємну інформацію про ворога, шпигували, вирішували воєнні задачі, які ставили перед ними командування армії. Вони мінували залізничні дороги, по яким ворог переправляв свої війська, підривали фашистські заводи, на яких виготовляли воєнне оснащення: зброю, техніку і т.п.  

 

 

Це свято  людей сильних  духом і  з чистою совістю, які не  шкодували життя  для перемоги  над ненависним ворогом. 

Бібліотекар  відділу абонементу  до річниці свята провела з учнями 3 класу ЗОШ №18 урок пам’яті «Подвигу належить  дорога у вічність».

Прийдешні покоління повинні пам’ятати минуле , тож бібліотекар розповіла дітям про  жахіття війни, про партизанські  загони, що  діяли на території України  та про внесок партизанського руху в загальну перемогу. Заслухали цікаву  інформацію про загін, який діяв на Чернігівщині. Разом переглянули фотоматеріали та книги, присвячені цій темі. Школярів схвилювала розповідь про  героїв війни, тож  самим допитливим бібліотекар відповіла на запитання. Закінчили захід  хвилиною мовчання в знак поваги та пам’яті про  героїв.


 

 

 

Також свято День партизанської  слави  відзначали  уроком пам'яті: «До подвигу героїв серцем доторкнись»  в 5-А класі ЗОШ №2.

Знову згадували про  події  Другої світової війни, про  доблесть  партизанську. Під  час спілкування з бібліотекарем  діти піднімали руки  для розповіді подій, про які знали  вони і запитували про  те, про  що хотіли дізнатися.

А з якою цікавістю роздивлялися принесені книги та фотографіїї! Зацікавили та схвилювали розповіді про дітей-партизанів, що своєю винахідливістю  та героїзмом  нарівні з  дорослими  воювали з ворогом. Деякі учні згадали своїх рідних прадідусів, що воювали в партизанських  загонах. Традиційною  хвилиною мовчання  закінчили зустріч та підсумували  головною  думкою -  нам потрібен мир.