Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391455


ДЕРЖАВНІ СИМВОЛИ УКРАЇНИ: урок української символіки

 

1 Вересня – День знань.

Щороку 1 вересня, вулиці українських міст наповнюються білими бантами, різнокольоровими букетами і загальним радісним відчуттям того, що попереду нова сторінка життя — цікава, барвиста і повна нових знань.

Вже традиційно бібліотекарі обласної бібліотеки для юнацтва беруть активну участь в проведенні перших уроків в навчальних закладах Чернігова.

 

Так, для старшокласників ліцею № 16 був проведений урок української символіки «Державні символи України». Захід спрямовано на вшанування багатовікової історії українського державотворення та державної символіки України – Герба, Прапора, Гімну. Молодь дізналася про витоки та історію розвитку головних символів України та їх значення для країни. Активну участь у заході брали хлопці і дівчата: готували матеріал про історію Тризуба, про значення корогви для козаків та інформацію про авторів Гімну України - П.Чубинського та М.Вербицького.

Учасники заходу з задоволенням взяли участь у вікторині «В нашім серці Україна», що пропонувала питання з культури, літератури та традицій українців.