Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387182


"УКРАЇНА – ЦЕ ТВОЯ БАТЬКІВЩИНА": цикл патріотичних заходів

 

«Забудеш ріднийкрай –

твоє всохне коріння»

П. Тичина

 

«Україна!» – віддано,  ніжно,  довірливо  промовляємо  ми…  У  кожного  вона  своя:  маленька  й  велика,  далека  й  близька…  Кожен   по-своєму  любить  свою  Батьківщину – маленьку   й  велику  Україну.

Багато лиха на своєму віку зазнала наша люба Україна. Історія українського народу трагічна і захоплююча. Він падав і знову підіймався, оборонявся, боровся, будував, орав. Наш народ створив дивовижний світ пісень, легенд, казок. Йому пророкували загибель, принижували, глумилися з нього, але він жив, мислив і творив, зберіг свою землю, мову, історію та культуру.

У формуванні національної свідомості юнаків і дівчат, вихованні поваги до історії, традицій свого краю важлива роль належить бібліотекам.

 Обласна бібліотека для юнацтва приділяє велику увагу патріотичному вихованню молоді.

Так, 29 квітня учні ліцею №16 під час бесіди-подорожі «Україна – мій духмяний дивосвіт» мандрували своєю Батьківщиною. Метою заходу було розширення знань учнів про Україну як державу, ознайомлення з історично відомими місцями нашої країни, формування патріотичних почуттів і гордості за свою Батьківщину, за історичне минуле українського народу.

Під час подорожі діти завітали до Києва, Львова, Батурина; згадали про видатних постатей України – Ярослава Мудрого, Івана Сірка, Михайла Грушевського; продемонстрували знання з української культури.

Наприкінці заходу учнів запросили взяти участь у хвилинці-міркуванні «Які асоціації у вас викликає слово «Батьківщина»?»

14 травня  в бібліотеці ліцею №16 відбулась хвилинка-цікавинка «Народні символи України». Під час заходу учні дізналися багато нового та цікавого про народні символи нашого народу, про особливості вишивки українців, зокрема Чернігівщини; про народні обереги наших пращурів. Хлопці і дівчата намагалися зрозуміти, яке велике смислове навантаження несуть символи та обереги.

 Молодь з задоволенням взяла участь у вікторині «Я починаюсь з рідної землі». 

Наприкінці заходу присутні познайомились з народознавчою літературою.

Україно! Мій коханий краю,

Мати наша рідна і свята.

Небо чисте над тобою маєм,

Медом дише нива золота.

Ми з тобою завжди Україно!

Ми з тобою разом повсякчас.

Поки б’ється в грудях серце вірне

І допоки в душах жар не згас.