Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391008


«ТАК ПОЧИНАЛАСЯ ВІЙНА»: документальна виставка

 

 «Велика Вітчизняна… Сьогодні, у дні революційного оновлення нашого суспільства, ми з болем гортаємо її гіркі сторінки. Серед дат війни, які навіки залишилися у пам’яті народу,однією з найбільш трагічних являється 22 червня  1941 року. Дата, яка заключила у собі всю глибину народного горя і всю велич героїзма людей.»  

А.В.Замлинський


Документальна виставка
: «Так починалася війна»

21.06.2015 - 30.06.2015

 

Війна… страшне слово… Хоч би скільки книжок було написано про  Другу Світову війну, мабуть ніколи не настане час, коли можна буде стверджувати, що вже досить сказано. Письменники, художники, музиканти звертаються у своїх творах до теми війни, щоб залишити в пам’яті події, які розкривають велич перемоги народу у цій страшній битві. Замислимося на мить над тим, що означала для України та війна. 40 місяців її земля була або театром запеклих бойових дій, або перебувала під чоботом окупантів. 7 мільйонів вихідців з України влилося до лав діючої армії, половина з них так і не повернулася до рідних домівок... Територія України вкрилася десятками тисяч братських могил, в яких спочивають вічним сном від 8 до 10 мільйонів загиблих в боях або замордованих ворогом. Жахливе лихоліття війни, її колосальні жертви зайвий раз переконують, що мир є одним з найцінніших надбань людства. Водночас трагічні сторінки історії нагадують про життєву важливість громадянського миру й злагоди у суспільстві. 

      У відділі абонементу демонструється виставка, присвячена початку Великої Вітчизняної  війничервню 1941 року. У першому розділі  виставки «Незгасаючий вогонь  пам’яті» представлені  книги, які розповідають про події, що передували початку війни та про  перші трагічні дні  Великої Вітчизняної.

У другому розділі виставки «Україна : сторінки минулої  війни» книги розповідають   про Україну в Другій світовій війні  та про незабутній  подвиг людей та самопожертву  при  захисті Батьківщини. Самовіддані воїни-прикордонники перші довели ворогу, що на нього не чекає легка прогулянка по нашій землі.

Виставка представлена фотоматеріалами,які  наглядно розповідають про  трагічні дні червня 1941 року. 

Ігнатенко О.Г.