Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3387138


УКЛІН УСІМ, ХТО КРАЙ СВІЙ БОРОНИВ!

Давно минули події 8, 9 травня, сповнені смутком, печаллю та радістю. Щороку в ці травневі дні хвилі пам’яті відносять нас в спекотні 44-45 роки. Так, пам’ять живе. Історії життя, боротьби простих українців передаються з покоління в покоління. Ми мусимо пам’ятати свою історію, аби уникнути таких страхіть в майбутньому. Мусимо навчити наших дітей жити в любові, цінувати радість життя, красу навколишнього світу.

На передодні днів пам’яті працівники ЧОБЮ провели ряд заходів, присвячених Другій світовій війні. У клубі «Фортуна» була представлена книжково-ілюстративна виставка «Уклін усім, хто край свій боронив!». Демонструвалися книги, що розповідають про події того часу, портрети героїв, на честь яких названі вулиці нашого міста, художні твори, сповнені болю та надії.

 

Хвилюючою була зустріч бібліотекаря з учнями 4-Г класу в ЗОШ № 29 «У війни не жіноче обличчя». Бібліотекар розповіла учням про просту дівчину з Чернігова, ученицю школи № 10 Олену Білевич, яка віддала свою юність, своє життя за Батьківщину. Ця розумна, безстрашна молода пані зуміла організувати підпілля з однокласників та учнів своєї школи. Підпільна організація «Юний патріот» займалася антифашистською агітацією, збирала відомості про німецький гарнізон, інформувала чернігівців про фронтові події, тримала зв'язок з партизанами. Їх діяльність давала людям віру та надію, як сонячний промінчик, що пробився крізь чорні хмари. Кожен прожитий день цих молодих людей – це подвиг.

Учні також ділилися воєнними історіями, що переповідаються в їх сім’ях. З цікавість розглядали ілюстрації та світлини воєнних часів. Що розміщені в книгах. Вдивлялися в очі молодих людей, що стали героями.

  

Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.