Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390858


"ЧУДОВИЙ СВІТ ТЕАТРУ": вікторина-гра

«Театр – це така кафедра, з якої

можна багато сказати світу добра»

Микола Гоголь

 

27 березня - Міжнародний день театру.

Наприкінці березня митці всього театрального світу відзначають пофесійне свято – Міжнародний день театру, яке було встановлено у 1961 році конгресом Міжнародного інституту театру у Відні.

Зародившись у дифірамбах Стародавньої Греції, присвячених Діонісу та іншим міфічним богам і героям епосу ще у VІ столінні до н.е., театр зміг утвердитись і «дожити» до наших днів не тільки не втративши своєї популярності, а й стати ще більш цікавим та затребуваним серед глядачів та митців.

До Міжнародного дня театру для вихованців клубу дозвілля «Мушкетер» була проведена вікторина-гра «Чудовий світ театру».

Захід складався з двох частин:

  • 1-ша частина: ерудит-вікторина «Ми – театрали»
  • 2-га частина: рольова гра «Літературні герої оживають на сцені»

Під час заходу учні дізналися про історію українського театру, згадали імена його корифеїв – І.Котляревського, Г. Квітки-Основ’яненка, М.Старицького та І.Карпенка-Карого.

Учні мали змогу познайомитись з різними видами театру. Особливу зацікавленість у дітей викликала інформація про традиційний вид театру Японії - кабукі.

Під час спілкування з’ясувалося, що діти люблять театр і часто його відвідують. І це дуже добре. Адже театр має виключно важливе етичне і художнє значення, несе в суспільство ідеї гуманізму і добра, сприяє формуванню естетичного смаку і розширенню кругозору людини.