Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391689


«ХАЙ ЩАСТЮ ДИТИНИ НЕ БУДЕ КІНЦЯ»: Цикл заходів до Всесвітнього дня дитини.

«Діти – се наш дорогий скарб,

се наша надія, се – молода Україна»

Олена Пчілка

20 листопада — Всесвітній день дитини. Офіційно це свято з'явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаєморозуміння з дітьми та забезпечення благополучних умов для їх життя.

Майже афоризмом стали слова «Без свят не буває дитинства!». Свята духовно збагачують дитину, розширюють її знання про навколишній світ, допомагають відновлювати старі й добрі традиції, об’єднують і спонукають до творчості.

Тому 20 листопада учнів ЗНЗ № 24 запросили на свято дитинства «Дітям світу – сонце й мир».

 Захід складався з 5-ти частин:

1-ша частина: інтелект-гра «Книжкові загадки – дитячі відгадки»

2-га частина: казкова мозаїка «Добра казка – чародійка»

3-тя частина: еко-літературний конкурс «Ми – діти планети Земля»

4-та частина: літературні читання вголос «Книга відкриває світ»

5-та частина: поетичний калейдоскоп «Віршів віночок від дитячих поетів»

Свято пройшло весело, цікаво та яскраво. Приємно, що під час заходу діти отримали позитивні емоції та гарний настрій. Найактивніші з присутніх були нагороджені призами.

 

 

 

20 листопада 2014 р. у ЗНЗ № 27 фахівцями інформаційно-бібліографічного відділу проведено правовий квест «Кожна дитина має право». Мета заходу полягала в тому, щоб сприяти формуванню правової культури школярів через ознайомлення з правами та свободами, викладеними в Конвенції про права дитини та прищепити усвідомлення того, що немає прав без обов’язків, а обов’язків – без прав.

Учням необхідно було виконати 5 завдань: «Від декларації через конвенцію до закону», «Про що мовчать речі», «Віршовані права», «Мішанина» та «Казкова вікторина». Дуже зацікавило школярів завдання «Про що мовчать речі». Учням послідовно демонструвалися предмети. Треба відгадати, з яким правом дитини вони поєднуються. Наприклад, драже аскорбінової кислоти викликало асоціації з правом на медичну допомогу, а учнівські зошити нагадали про право на освіту. Активне пожвавлення спостерігалося під час виконання завдання «Мішанина». Картки зі словами, які позначають певне право дитини, розрізали на 3-4 частини. Кожне право мало свій колір, а учням необхідно скласти його назву, як от: громадянство, інформація, освіта, піклування, відпочинок. Найскладнішими словами були інформація та громадянство.

 

 

Завершено квест конкурсом з розфарбовування розмальовок – ілюстрацій до відомих казок Г.К.Андерсена, Д. Родарі, братів Грімм, Ш. Перро. Школярам потрібно було також відповісти, яке право, визначене Конвенцією, було порушено казковим героєм або стосовно нього. За якісне, оригінальне розфарбовування учні отримували додаткові бали.

 

 

 

До Всесвітнього дня дитини на абонементі для шановних читачів бібліотеки експонується книжкова виставка «Діти Землі – надія планети». На виставці представлені художні твори для дітей, книжкові видання про догляд за дитиною та її здоров’ям, матеріали для допитливих і кмітливих дітлахів. На виставці представлені документи про права дитини.

 

 

Діти – це квіти нашого життя! І це не просто гарна фраза. Діти – це найголовніший скарб нашого суспільства. І від того, як ми їх виховуємо, які зерна добра, справедливості, мужності ми в них закладемо, залежить не тільки майбутнє нашої країни, а й майбутнє всього нашого світу.