Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391061


«ВІДКРИТІ ДОЛОНІ МОЄЇ ЗЕМЛІ». Екологічна гра

 «Любіть, шануйте,бережіть природу –

вічне джерело нашого життя і нашої твердості»

М. Рильський

Як прилучити дитину до природи? Навчити цінувати, поважати і любити її? Адже це так необхідно, щоб вона виросла чуйною і доброю людиною.

Зрозуміло, що дитина повинна якомога більше бувати на природі. Тому влітку працівники обласної бібліотеки для юнацтва вирішили проводити масові заходи на свіжому повітрі в новому відділі «ЕКО-БІБЛІОТЕКИ».

Так, з вихованцями пришкільного табору ЗНЗ № 36 була проведена екологічна гра під відкритим небом «Відкриті долоні моєї землі»

Під час заходу діти брали участь в вікторині з коментарем «Кошик цілющих рослин», конкурсі знавців скоромовок і прислів’їв «З народних джерел про рослини», конкурсі знавців собак «Мій вірний пес – мій добрий друг», жартівливій еко-вікторині «Впізнай тварину за хвостом», тесті «Мандрівник-відмінник».

 

Цікаво про тварин розповіла дітлахам працівник читального залу Почепня Л.М., використовуючи виставку-бесіду «Світ тварин навколо нас».

 

 

 

Під час заходу діти з радістю відвідали спортивний майданчик, де взяли участь в рухливих іграх та конкурсах.

 

 

 

В бібліотечній еко-майстерні «Робимо радість своїми руками» працівники бібліотеки представили дітлахам майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки та паперових метеликів.

Працівниками абонементу у ЗНЗ №4, був проведений екологічний конкурс «Грибний калейдоскоп».

 

Дітям пропонувалися загадки, маленькі жартівливі тести, різноманітні питання вікторини і варіанти відповідей, які допомогли активізувати увагу, пам'ять, словесно-логічне мислення та загальні знання дітей про гриби,їх користь та шкоду. Вірші та запитання вікторини познайомили дітей з назвами, особливостями проростання і зовнішнім виглядом різних грибів. Вмійте природу любити!

 

 

Вмійте природу любити!

Вам у походи ходити.

І мандрувать, любі діти,

Вмійте ж природу любити,

Кожній стеблинці радіти.

В полі, у лісі, над яром –

Квіти, дерева і трави…

Цвіту не вирви задаром,

Гілки не втни для забави.

Оберігайте ж повсюди

Шлях і стежину в гаї.

Все те окрасою буде

Нашого рідного краю.

П.Ситниченко