Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390917


«МІЙ УЛЮБЛЕНИЙ ПИСЬМЕННИК». Книжкова поличка

Доля цієї людини вражаюча!

Аркадій Петрович Гайдар ( Аркадій Петрович Голіков ) ( 1904 - 1941) - дитячий письменник, учасник військових дій. Народився Аркадій 22 січня 1904 в місті Льгов Курської губернії. Дитинство в біографії Гайдара здебільшого пройшло в Арзамасі - невеликому місті Нижегородської області. Аркадій був самовідданим вже в дитинстві , прагнув потрапити на фронт.

Будучи дитиною, коли батька забрали воювати, втік з дому , щоб теж потрапити на фронт. Але був затриманий. Наступна спроба була зроблена вже в 14 -річному віці. Вступивши до лав більшовиків , незабаром став командиром загону. А в 17 років повів за собою в атаку цілий полк.

 Залишив армію Гайдар лише в 1924 році через хворобу. Принципи дружби, взаємодопомоги, товариства Аркадій зміг висловити за допомогою творчості. Вперше в біографії Аркадія Гайдара його твори були надруковані в 1925 році. Найвідоміші твори Гайдара - «Тимур і його команда», «Чук і Гек» «Школа», «Далекі країни» і багато інших. Коли ж почалася Велика Вітчизняна війна, Гайдар знову не зміг залишитися осторонь від бойових дій: він став служити військовим кореспондентом (від « Комсомольської правди »).

Свої враження Аркадій висловив у військових нарисах. Потім Гайдар був кулеметником в загоні Горєлова. 26 жовтня 1941 Гайдар загинув.