Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392130


«ГРА, ЩО МОЖЕ ВСЕ»


Найбільш розповсюджена інтелектуальна гра, в яку грають близько 500 млн. людей в 167 країнах світу. Універсальна, без бар’єрів у віці, статі, раси, фізіологічних можливостей. Звичайно ж, мова піде про шахи.

Вже багато століть вони ваблять людей з живим розумом. Якщо ти оволодів примудростями даної гри і прагнеш повести біле чи чорне королівство в бій, тоді мерщій збирайся і біжи до бібліотеки для юнацтва. Шаховий стіл з кожним днем стає найпопулярнішим місцем у бібліотеці. Щодня любителі інтелектуальних ігор збираються в читальній залі книгозбірні для юнацтва, аби взяти участь в протистоянні чорно-білих королівств.

Шахи – розумова гра без негативу. Гра в шахи – це гімнастика для розуму. А вплив шахів на свідомість дітей вчені вже дослідили.

Які результати? Результати експерименту свідчать про те, що життя підлітка може бути змінене шахами, відбувається трансформація агресії в змагальний дух, поліпшується успішність з предметів у школі і підвищується самооцінка. У дітей, які мають проблеми в поведінці, гра в шахи допомагає розвитку навичок посидючості, концентрації уваги та зниження гіперактивності. За ці якості все частіше шахи використовують в роботі освітніх закладів. Не стала винятком і бібліотека.