Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391262


«ЄВРОПА НА ТВОЇЙ ДОЛОНІ». ВИСТАВКА - ПОДОРОЖ

День Європи для України і її жителів це особливе свято. І справа тут не в тому, що географічно Україна є центром Європи. Скоріш за все день Європи в Україні важливий завдяки прагненню нашої держави стати повноправним членом Європейської спільноти. Прагнення до європейського рівня життя, європейських цінностей і стандартів визначило європейський вибір нашої країни.

У 2012 році День Європи на Україні відзначають 19 травня. Свято завжди відзначають у третю суботу кожного травня. Основою для появи цього свята стало підписання Декларації Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року. Тоді в Парижі зібралися представники ряду європейських держав, які вирішили об'єднати свої сили для промислового розвитку та покращення виробництва військової техніки. Це стало фундаментом створення глобальної структури, яка пізніше втілилася в Європейському Союзі.


 

 

 

 

 

 

«ЄВРОПА НА ТВОЇЙ ДОЛОНІ» - таку назву має виставка-подорож, яка експонується в читальній залі бібліотеки з 17-31 травня.

 

 

 

 

 

 

 

 

Запрошуємо всіх бажаючих завітати до бібліотеки і разом з нами подорожувати по станціях-розділах:

 

 

 

 

 

I СТАЦІЯ – ІСТОРИЧНА

II СТАЦІЯ - ЄВРОПЕЙСЬКА

III СТАЦІЯ - АРХІТЕКТУРНА

IV СТАЦІЯ - ЛІТЕРАТУРНА.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Європа – наш спільний дім,

Європа – колиска всіх країн!

Шляхом єдиним прямуй до мети,

Європа – це дім, де живем я і ти!

 

 

 

 

 

 

Віта’мо всіх читачів з Днем Європи! Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця. І ми – члени європейського співтовариства.