Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391106


ЖИВИ ПОЕТЕ В БРОНЗІ І ГРАНІТІ. ЖИВИ ПОЕТЕ В ПАМ’ЯТІ ЛЮДСЬКІЙ

 

 

В історії кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов'ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського генія.

У перші дні березня ми вшановуємо пам'ять великого «Кобзаря», і саме з цього приводу запрошуємо всіх відвідати читальну залу КЗ «Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва», де представлена виставка-портрет «Живи поете в бронзі і граніті. Живи поете в пам’яті людській», присвячена життю та діяльності великого поета.

 

 

 

Тарас Шевченко – велетень духу, митець могутньої творчої сили, непримиренний борець проти будь-якого гноблення людини людиною. Поезія, мистецтво слова поєдналися в його творах з соціальною боротьбою і становлять з нею суцільний органічний сплав. Боротьбою за визволення народу, за соціальну справедливість і духовне розкріпачення мас Тарас Шевченко здійснив найвище суспільне призначення поета. В історію людської культури він ввійшов не тільки як геніальний народний поет України, а й як громадський діяч, драматург, художник, дослідник.

На виставці представлені твори поета, матеріали і спогади про його життя і творчість, мистецьку спадщину Шевченка.

 

 

 

Запрошуємо всіх відвідати виставку, яка буде доступною до18 березня 2012 року.