Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391550


«Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла»: презентація книги

 

25 січня в Чернігівській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація нової книги Сергія Дзюби "Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла".

Ця книга унікальна, її автор та персонажі пережили нашестя росіян, мужньо боронили рідний край і зараз наближають перемогу над ворогом. Кожен рядок цієї книги написаний кров'ю.

Вона створена під час запеклої війни, невдовзі після описаних подій. Без сумніву, згодом, ці матеріали вивчатимуть науковці, їх читатимуть учні та студенти.

Сергій Дзюба розповів, як, під шаленими обстрілами, на межі життя і смерті, книга почала створюватися в оточеному Чернігові, – добродій Сергій від руки, бо не було світла, як і всіх інших комунікацій, написав свої спогади «У блокадному Чернігові».

 

 

На заході був присутній чернігівський історик, журналіст і завідувач філії "Військово-історичний музей" Чернігівського музею імені Тарновського Михайло Жирохов, який є автором книг " Битва за Маріуполь", "Північний форпост", "Виговці в боях за сіверщину".

Ці книги автор подарував нашій бібліотеці. Щиро дякуємо за подарунок.

Захід відвідав керівник благодійної організації "Благодійний фонд імені Софії Русової" Іван Чаус.

Родзинкою заходу був музичний виступ сестер Чабан, лауреатів Міжнародної премії ім. М.Гоголя "Тріумф" та багатьох інших престижних фестивалів і конкурсів. Чарівні співачки Інна і Тетяна Чабан прекрасно виконали пісню Сергія Дзюби (слова) та Петра Лойтри (музика) «Закінчиться війна», а також пісні на вірші і музику Тетяни Чабан.

Захід підготував наш колега Єрмак Володимир Олександрович.

Всі учасники презентації наголосили, що непохитно вірять у Перемогу України над шовіністичною, загарбницькою росією. Адже добро, правда та світло все одно долають зло, брехню і пітьму!