Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391063


Кольорове розвантаження : бібліорелакс

 

10 січня відбулося відкриття проекту Бібліорелакс"Кольорове розвантаження" від Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.

Розвантаження Арт -терапією.

І сьогодні було зовсім не важливо - чи вперше ти взяв пензля до рук ,чи вже маєш певний досвід, якого ти віку чи статі, вчишся чи працюєш-кожний бажаючий мав змогу спробувати щось нове, відкрити для себе світ живопису.

І особливо актуальна АРТ-терапія у дні війни. А вам ніколи не хотілося зайнятися живописом? Ось накупити всіх цих полотен, мольбертів і фарб, а потім почати малювати тільки вам одному зрозумілі шедеври? Якщо ви переживали подібні устремління і кожен раз відкладали їх в довгий ящик як недоречні і несвоєчасні, то абсолютно марно.

 

 

Сучасна наука стверджує, що заняття образотворчим мистецтвом не тільки природно для будь-якої людини, але і дуже корисно. Ви прийшли з роботи, втомилися, маєте ще купу запланованих справ, а сил просто нема. Ви можете взяти аркуш паперу, олівець, фарби і просто викласти все, що всередині вас.

А ще краще- прийти до нас в затишну залу бібліотеки і взявши в руки пензлик чи мастихін і фарби вилити все що накопичувалось в вашій душі за цілий тиждень на папері чи полотні.Заняття творчістю зменшує стрес і почуття тривоги.

Малювання покращує роботу головного мозку.

Малювання — це просто приємно. Образотворче мистецтво допомагає подолати смуток Зосередження на творчості дійсно допомагає забути про багато проблем. Якщо ви хочете відволіктися від сумних думок і переживань, то беріть в руки мольберт, фарби, олівці і крейду.

Не варто думати, що користь можна отримати тільки від серйозного живопису. Іноді навіть механічно створені карлючки на папері можуть виручити у важкій ситуації.

Малювання дає справжній відпочинок і розвантаження нашого неспокійного розуму, який в сучасних умовах часто перевантажений. Такі перемикання дозволяють продуктивно і з задоволенням працювати після малювання. Адже результат Вам не так важливий, Ви не художник, Вам не потрібно боятися, чи сподобається портрет замовнику чи вдасться продати картину. У Вас є перевага чистої насолоди процесом.

Хочете вирішити проблеми — намалюйте їх. Набагато простіше знайти вихід із ситуації, якщо описати її на папері. Після сеансу арт-терапії проблеми здаються не такими вже великими і в чомусь навіть смішними. Часто ми не розуміємо, чому потрібно малювати, але хочемо цього. Інтуїтивно бажаємо цього. Це природно, само собою зрозуміло!

Що ми знаємо про кольори? Чи знали ви, що кольори навколо вас можуть впливати на ваші емоції та ваш психічний стан? Чи знали ви, що деякі тони можуть дратувати вас, або, навпаки, розслабитись і заспокоїти вас? Ну, ви повинні знати, що кольори, що оточують вас, можуть вплинути на вас. Наприклад, дослідження показали, що червоний колір збільшує частоту серцевих скорочень, що, у свою чергу, викликає збільшення адреналіну і змушує людей відчувати себе енергійним та збудженим. Той факт, що кольори провокують емоційний вплив на нас, зовсім не звучать дивовижно. Фактично, це частина нашої повсякденної мови. Іншими словами це звичайно говорити про теплі кольори , як червоний, жовтий або апельсиновий, який може спровокувати різні реакції, від позитивної (теплоти) чи негативної (ворожість і гнів). Або, з іншого боку, ми також звичайно говоримо про холодні кольори , такі як зелений або синій, які зазвичай викликають відчуття спокою, а також смуток.

Малювати- це корисно і приємно! Ось так приємно і з задоволенням пройшла наша перша зустріч за мольбертами. Ті хто спробував себе в якості художника отримали справжню насолоду від спілкування та малювання ,а нам залишили кілька своїх робіт для нашої творчої колекції.