Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392038


Гра- змагання на читання скоромовок

 

21лютого-Міжнародний день рідної мови.

Це свято не лише нагадує про культурне розмаїття і багатомовність світу, а й про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.

Українці виборювали своє право говорити українською понад 350 років. І сьогодні відстоювати його має кожен громадянин, адже, як відомо, без мови рідної й народу рідного нема.

Сучасна українська мова містить приблизно 256 тисяч слів. За лексичним запасом українська є найбільш спорідненою з білоруською – 84% спільної лексики, польською – 70% і сербською – 68% .

 

Українська мова – одна з найбільш вокальних та милозвучних мов світу. Філологи кажуть, що все це – через те, що ми маємо досить велику кількість фонем — 48.

Українська мова має чимало говірок: Степовий говір, Слобожанський, Середньонаддніпрянський, Підляський, Західнополіський, Середньополіський, Східнополіський.

Напередодні свята 18 лютого ми завітали у гості до вихованців Чернігівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

Розмова про духовну природу Мови, цікаві факти про ії походження та її особливості в суцвітті світових мов,вірші,розважальні ігри ,прислів'я і притчі про силу слова- ось така багата і розмаїта за змістом зустріч відбулася в теплій та дружній атмосфері.

А Гра- змагання на читання скоромовок нікого не залишила байдужим.