Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391494


Книжкова виставка "Світове письменство про світове почуття"

 

 

 

«Либонь, тих слів немає в жодній мові;

Та цілий світ живе у кожнім слові

І плачу я й сміюсь, тремчу і млію,

Та вголос слів тих вимовить не вмію».

Леся Українка

14 лютого у світі відзначають день закоханих. У цей день вшановують пам'ять святого Валентина – священника, який, за легендою, попри заборону одружував римських воїнів. Кохання буває простим і складним, короткочасним і безкінечним, ніжним та жорстоким. Буває злим та несправедливим, або ж навпаки дарує нам силу та впевненість. Воно робить людей щасливими та примушує страждати. Так, кохання буває різним, але життя без нього неможливе. Тема кохання завжди була провідною в літературі.

До цієї дати у відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва експонується книжкова виставка-натхнення «Світове письменництво про вічне почуття».

На виставці представлені сучасні твори українських і зарубіжних авторів про кохання.

Яке ж воно, справжнє почуття кохання? Чи існує воно взагалі і як його розпізнати?

Відповіді на ці запитання можна спробувати знайти у книгах, які представлені на виставці.

Львів. Спогади. Кохання: збірка. Олена Чернінька, Алла Рогашко, Тетяна Белімова, Світлана Горбань, Тала Владмирова, Уляна Дудок, Любов Долик, Наталя Лапіна. Наталка Ліщинська, Ніка Нікалео пишуть про перші зустрічі в місті Львові, про поцілунки під дощем, про історії в цьому фантастичному місті солодкого кохання та терпкого шоколаду. Художники й музиканти, мрійники, закохані та самотні, місцеві та приїжджі – тут кожен знайде на денці горнятка присмак світлої надії. Хтось зустріне свого янгола-охоронця, хтось – пристрасне кохання чи здійснення мрії. Про любов. Про життя. Про людей, які зустрічаються, розходяться, сподіваються, вірять, кохають, втрачають – і знову знаходять своє кохання…

Тих, хто не уявляє свого життя без кохання, запрошуємо відвідати книжкову виставку «Світове письменництво про вічне почуття» на абонементі ЧОБЮ. Чекаємо на вас!