Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391000


Книжкова виставка "М'яка сила України"

 

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови - свято, засноване ЮНЕСКО в 1999 році. Головна мета цього дня - підтримати самобутність та важливість кожної мови та її важливість для народу. Недарма кажуть, що після відмови від рідної мови нація вмирає, адже мова містить історію та культуру держави.

З нагоди свята у відділі абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва експонується книжкова виставка «М’яка сила України».

На виставці представлені книжкові видання, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу – української. Виставка представляє і розмаїття словників – скарбниць української мови. Також на виставці читач знайде видання славетних майстрів українського слова: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Григорія Сковороди.

Всіх, хто не перестає вчити й плекати нашу рідну українську мову – запрошуємо до Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.

Варто нагадати, що згідно з Статтею 10 Конституції України «Державною мовою в Україні є українська мова». Але в Україні є також і мови, які знаходяться на межі зникнення: зокрема, два діалекти ромської мови, кримчацька, урумська мови, а також галицький діалект караїмської мови.