Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3391110


Чи правильно ми говоримо?

 

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови. В Україні це свято відзначають з 2002 року, коли для зміцнення державотворчої функції української мови та сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України було видане розпорядження «Про відзначення Міжнародного дня рідної мови».

Наша нація вже четверте століття веде виснажливу боротьбу за самовизначення і окрему від сусідніх народів державу. І однією з найважливіших ознак української ідентичності є саме мова. Поки є українська мова – є окрема українська нація.

Сьогодні державна українська мова посідає важливе місце в житті суспільства. Нею говорять не лише в Україні, а й на всіх континентах.

Фахівці відділу абонемента Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва 17 лютого завітали до 5-В класу ЗОШ №28, зустріч пройшла у формі гри-вікторини «Чи правильно ми говоримо?». Учні проявили свої знання, навички, ерудицію та кмітливість у відгадуванні загадок-шарад, загадок-жартів та мовному асорті. Разом читали книгу Тетяни Пакалюк «Розмова про мову».

Вивчаймо нашу мову, пишаймося нею!