Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3392145


Урок-єднання "Соборність: бризки часу"

 

22 січня в Україні будуть відзначають одне з найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити – День Соборності України.

Офіційно святкувати День соборності почали лише у 1999 році після указу президента Леоніда Кучми. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту злуки Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки. Також цього дня згадують підписання Четвертого Універсалу Центральної Ради. Це сталося роком раніше – 22 січня 1918 року. Цим документом проголошувалася повна незалежність УНР.

З нагоди свята фахівці відділу АБ_ЧОБЮ запросили учнів КЗ_ЧВПУ на урок єднання «Соборність: бризки часу».

Під час заходу присутні дізналися про становлення і розвиток українського державотворення, про Акт Злуки, який спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.

Юнаки з задоволенням взяли участь у історичній грі-вікторині з коментарями та поетичній п'ятихвилинці, присвяченій рідній Україні.

Юнакам цікаво було дізнатися про знакову подію, яка відбулася в 1990 році і отримала назву «Живий ланцюг». Тоді люди вишикувалися «ланцюгом» від Києва до Львова та Івано-Франківська. За різними оцінками, участь у такій акції взяли до трьох мільйонів людей.

Національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії. Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісна Україна – це повернення окупованих Криму і окремих районів Донеччини та Луганщини.