Наші блоги

Ми в Internet

DW

Книжковий хіт-парад

Краєзнавча сторінка

Статистика відвідань

Перегляди статей
3390971


Виставка – свято "Зима прийшла - свята привела"

 

В народі говорять: "Зима прийшла - свята привела".

І дійсно: календар аж рясніє від святкових днів. І саме ці свята є найбільш таємничими, урочистими і родинними, саме вони обіцяють здійснення мрій кожному, хто вірить у дива.

Підготовка й прихід нового року в українців давно перейшло в обрядові дійства: гостинці від Миколая Угодника, ворожіння на Андріївських вечорницях, водіння Маланки та постановка вертепу, колядки, щедрівки, дитячі та дорослі забави…

Народні свята новорічно - різдвяного циклу дуже колоритні, цікаві своєю самобутністю, чарівністю і дивовижною красою. День Святого Миколая, Новий Рік , Різдво, Святвечір, Щедрий вечір, Водохреща несуть у наші оселі та серця добро, любов, оновлення , злагоду та щирість радісних побажань.

 

Ближче познайомитись з найцікавішими святковими традиціями та обрядами, з колядками і щедрівками з різних регіонів України, корисними і незвичайними рецептами новорічно - різдвяних страв можна в читальному залі бібліотеки з літератури, представленої виставкою – святом "Зима прийшла - свята привела".

Виставка діє з 3.01 по 9.01. 2022 року.

Приходьте до бібліотеки і отримайте свою частинку чарівного зимового дива, і нехай вона супроводжує вас і оберігає від усіляких негараздів в Новому 2022 році!